<

Обговорили ремонт доріг, переїздів та облаштування кругового руху в центрі Володимира: Гузь та Матвійчук зустрілись із міністром інфраструктури

15:35 | 9.02.2024 / Володимир / , /
Перегляди
686
/ Коментарі відсутні

Разом із народним депутатом Ігорем Гузем Ярослав Матвійчук зустрівся із Віцепрем’єр-міністром з відновлення України, міністром розвитку громад, територій та інфраструктури Олександром Кубраковим, який відповідає за напрямок державних доріг та об’єктів критичної інфраструктури.

Під час зустрічі порушувались важливі питання для Володимирської громади, повідомляють на сайті міста.

Обговорили під час зустрічі питання ремонту доріг державного значення, які проходять через Володимир: Луцької, Ковельської та Устилузької. Ці дороги були капітально відремонтовані у попередні роки, проте у багатьох місцях уже утворились ями та вибоїни, які спричиняють незручності для водіїв.

Іще одне актуальне питання, що було порушене на зустрічі, стосувалось ремонту переїздів через залізничні колії. Наразі у Володимирі в критичному стані переїзд, що на вулиці Луцькій. Ремонт цих ділянок у компетенції Укрзалізниці, тож міністр пообіцяв дати відповідне доручення, аби дрібні поточні ремонти переїздів та доріг були виконані цього року.  

Не оминули під час зустрічі і питання проблемного перехрестя вулиць Данила Галицького та Ковельської, що у центрі Володимира, де часто трапляються аварійні ситуації і де щодня спостерігається значний потік транспорту, що прямує до кордону.

Олександру Кубракову презентували проєкт дорожнього кільця, яке пропонується облаштувати у цьому місці, аби розв’язувати проблемні питання руху. Спеціалісти міністерства високо оцінили проєктну роботу і зазначили, що реалізувати в життя її можна з допомогою міжнародних донорів, які виділяють фінансування на подібні гранти.  

Торкнулись також теми енергетичної безпеки – наразі міністерство працює з урядом США по програмі USAID, в межах якої в Україні фінансується встановлення когенераційних установок, котрі перетворюють  газ на електроенергію. У встановленні таких установок на базі котелень зацікавлена і наша громада, зауважив Ярослав Матвійчук, тож подаватимемо заявку на відповідну грантову програму.

Насамкінець порушили питання вантажних перевезень залізничним транспортом. Цими послугами Укрзалізниці нині користуються підприємства нашої громади, які нарікають на певні проблеми, зокрема із вивантаженням вагонів. З цим питанням міністр також пообіцяв розібратися.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

27 Квітня, Субота
26 Квітня, П’ятниця