<

Ігор Гузь відзвітував перед жителями Любомильщини та визначив актуальні проблеми регіону

Цей запис опубліковано більш як рік тому
13:57 | 6.03.2019 / Новини / /
Перегляди
5
/ Коментарі відсутні

Народний депутат Ігоря Гузь здійснив робочу поїздку на Любомильщину. Цього разу вона відбулася у форматі зустрічей з окремими трудовими колективами Любомля та Згоран.

Під час зустрічей Ігор Гузь коротко інформував про свою роботу у парламенті та окрузі, залучення державних фінансів тощо. Доволі різноманітним був спектр проблемних й актуальних питань, які піднімали представники трудових колективів, – інформує Кордон.

Скажімо під, час зустрічі з працівниками ДП “Любомльський лісгосп” обговорювалася тема передачі колишніх колгоспних лісів громадам. В якості експерименту звучала пропозиція передати Любомльській ОТГ 700 гектарів лісу в районі колишнього полігону.

Доволі змістовним було спілкування з колективом “Прибузького лісгоспу” у Згоранах, адже тут працюють не тільки місцеві, а й жителі інших сіл району, відтак, географія озвучених проблем стосувалася різних куточків Любомльщини. Йшлося, зокрема, про будівництво дороги між селами Нудиже і Заболоття, забезпечення Згоранського сільського будинку культури музичною апаратурою.

Варто також подумати над тим, щоб забезпечити Запільський старостинський округ більшим шкільним автобусом, оскільки у тому, що їздить нині, бракує посадочних місць для усіх дітей. А жителям Красноволі додає клопотів розташоване неподалік села сміттєзвалище, яке невідомі особи регулярно підпалюють.

Про цілу низку проблем, притаманних для освітянської галузі, йшлося під час зустрічі зі згоранськими педагогами. Щонайменше капітального ремонту, а ще краще — добудови потребує місцевий дитсадок — заклад розрахований на 20 діток, а нині його відвідує 46. Потребує нової оргтехніки і школа, окрім того тут доцільно завершити заміну вікон, відремонтувати їдальню, підсилити матеріальну базу окремих кабінетів тощо.

Частково освітянська тематика звучала і під час зустрічі з колективом санаторію Згорани. Йшлося, зокрема, про надання частини приміщень, які не використовуються, під потреби школи. Також говорили про потребу закладу у музичній апаратурі, заміну частини вікон. Звучала також тема освітлення вулиць у Згоранах та Сильному.

Санаторій у Згоранах

Ще одне проблемне питання — підтоплення. Віднедавна у Згоранах постав чудовий сучасний магазин. Та справа у тім, що власник закладу, коли будувався, підняв територію, й тепер окремі сусідні обійстя навесні, коли тане сніг, та й влітку після затяжних дощів підтоплює — вода іноді доходить впритул до помешкань. Селянам обіцяли зробити водовідведення, втім віз і нині там…

Варто зазначити, що на кожній зустрічі у Згоранах звучала й тема децентралізації, адже Згоранська сільська рада — єдина на Любомльщина, яка й досі не визначилася, до кого приєднатися.

“Громаді варто було б провести повноцінний референдум з цього питання і за його результатами змусити своїх депутатів врешті-решт прийняти рішення, адже так чи інакше приєднання відбудеться — каже Ігор Гузь. — Тільки є момент: якщо громада і далі зволікатиме, рішення буде прийняте за неї. І наразі невідомо, яким буде формат приєднання: до Шацька, Любомля чи Головна, але тоді він вже точно не залежатиме від думки місцевих жителів”.

Школа у Згоранах

Відбулася цього дня і зустріч з колективом Любомльської дитячої музичної школи. Тут глобальне питання — добудова актового залу. Наразі для проведення своїх заходів учні закладу та викладач використовують зал міського будинку культури. Також на часі — придбання нових музичних інструментів, меблів.
Також Ігор Гузь відвідав декілька об’єктів, реконструкція яких у майбутньому покращила б інфраструктуру Любомльської ОТГ.

На зустрічі у музичній школі Любомля

Йдеться, насамперед, про благоустрій парку неподалік центральної площі, в результаті чого місто отримало б чудову місцину для проведення масових заходів та зону для активного відпочинку. Узгодили, що реалізацію цього проекту варто розділити на кілька етапів з тим, щоб вже у найближчі місяці була можливість почати фінансування цієї справи.

Ще один проект — добудова другого поверху до приміщення міської лазні і подальше створення тут спортивно-оздоровчого комплексу з басейном. Зрозуміло, що ця справа потребує значних фінансових ресурсів, і їх, очевидно доведеться шукати у Державному фонді регіонального розвитку.

Доволі цікавою є ідея облаштування рекреаційної зони у Бірках, де просто у центрі села є невелике озерце Маківка. Щоправда, для її втілення потрібно виконати чималий обсяг роботи: почистити та поглибити водойму, влаштувати огорожу, пляж, санвузли тощо. Щоб можна було орієнтуватися, які фінансові ресурси для цієї справи потрібні, було вирішено найближчим часом створити ініціативну групу та запросити представників підрядної організації, яка має досвід реалізації подібних проектів.

“Вкотре переконуюся, що найкращий спосіб детально дізнатися проблеми тієї чи іншої громади чи колективу — поспілкуватися безпосередньо з людьми, — підсумовує Ігор Гузь. — Обов’язково врахуємо почуте і в міру можливостей постараємося допомогти”.


Рекреаційна зона у Бірках




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

5 Травня, Неділя
4 Травня, Субота