<

Росія активно готує диверсії по всій Європі

15:27 | 5.05.2024 / Новини / /
Перегляди
108
/ Коментарі відсутні

Європейські розвідувальні служби попередили свої уряди про те, що Росія готує акти насильства і диверсій по всьому континенту.

Про це пише Financial Times з посиланням на оцінки розвідок трьох різних країн Європи, передають Волинські новини.

Зазначається, що РФ вже почала більш активно готувати таємні вибухи, підпали та завдання шкоди інфраструктурі на європейській території як безпосередньо, так і через посередників, й не збирається рахуватися з можливими жертвами серед цивільного населення.

«Хоча агенти Кремля мають довгу історію подібних операцій і останніми роками час від часу здійснювали атаки в Європі, з’являються дедалі нові свідоцтва більш агресивних і узгоджених зусиль», – пише видання.

Один із працівників розвідки заявив, що зараз президент РФ Володимир Путін почувається «підбадьореним» і прагнутиме якомога сильніше натиснути на Європу в багатьох напрямках – за допомогою дезінформації, саботажу чи хакерських атак.

Через служби безпеки НАТО надходить інформація про скоординовану та масштабну загрозу зловмисних дій з боку Росії.

Акти саботажу вже відбуваються. У Великій Британії підпалили склад з гуманітарною допомогою для України, у Швеції сталася низка залізничних аварій, у Чехії намагались пошкодити залізничну сигналізацію, в Естонії стався напад на автомобіль міністра внутрішніх справ, у Німеччині запобігли нападу на військові та логістичні об’єкти.

Раніше дачний будиночок глави німецького оборонного концерну Rheinmetall Арміна Паппергера спалили ліві екстремісти, обурені постачанням зброї Україні.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

18 Травня, Субота