<

5 тисяч гривень замість «пакунка малюка»: 28 породіль з Володимира-Волинського звернулися за допомогою

Цей запис опубліковано більш як рік тому
17:41 | 9.09.2020 / Новини / /
Перегляди
9
/ Коментарі відсутні

Із заявою та пакетом документів до управління соціального захисту населення виконкому Володимир-Волинської міської ради за коштами замість «бебі-боксу» звернулися 28 громадян.

З травня 2020 року породіллі не отримують “пакунки малюка”, ця допомога надається у вигляді 5 тисяч гривень, – зазначають на сайті Володимира-Волинського.

На сьогодні у Володимирі-Волинському таку грошову компенсацію повинні отримати 33 мами, 28 з них вже подали повний необхідний пакет документів для її отримання.

Для призначення грошової компенсації необхідно звернутися до управління соціального захисту населення з такими документами

  • копія свідоцтва про народження дитини;
  • копія посвідки на постійне проживання/посвідчення біженця/довідки про звернення за захистом в Україні (для іноземця та особи без громадянства)/посвідчення особи, яка потребує додаткового захисту;
  • копія документа про присвоєння реєстраційного номера облікової картки платника податків ( ідентифікаційний код);
  • копія рішення про встановлення опіки (у разі здійснення опіки над дитиною), про влаштування дитини в сім’ю патронатного вихователя (для патронатного вихователя), про влаштування дитини до дитячого будинку сімейного типу або прийомної сім’ї;
  • довідка з пологового будинку про неотримання одноразової натуральної допомоги “пакунок малюка”. 

Нагадаємо, що з 1-го вересня почав працювати новий механізм отримання грошової компенсації одноразової допомоги пакунок малюка. Так, замість одноразової натуральної допомоги “пакунок малюка” після закінчення їх в регіонах надаватиметься грошова допомога. В АТ “ПриватБанк” передбачено новий банківський продукт – соціальна карта для виплат “Пакунок малюка”.

В Мінсоцполітики розповіли, що головною особливістю цієї карти є те, що її можна відкрити протягом року з дати народження дитини. Кошти можна використати ще протягом року з моменту їх зарахування. Однак купити можна тільки:

  • дитячі товари (засоби догляду за дітьми та дитячі засоби гігієни: підгузки, серветки, дитячий одяг та взуття; дитяче харчування; дитячий посуд; дитячі іграшки; текстиль для дітей, у тому числі рушники, ковдри)
  • товари для породіллі (прокладки для лактації; прокладки післяпологові).

Монетизацією передбачена виплата батькам 5000 грн.

Товари можна придбати лише у закладах торгівлі, які уклали з Мінсоцполітики публічний договір. За інформацією Мінсоцполітики, реєстр закладів торгівлі, де батьки зможуть придбати своїм малюкам необхідні речі, розміщуватиметься на офіційних вебсайтах Мінсоцполітики та ПриватБанку. Формувати цей реєстр почали лише 28-го серпня.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

29 Квітня, Понеділок