<

На Волині лишилося 50 бебі-боксів

Цей запис опубліковано більш як рік тому
16:17 | 11.07.2020 / Новини / /
Перегляди
10
/ 1 коментар

Станом на 10-те червня на Волині лишилося всього 50 пакунків для новонароджених. У Луцьку жодного.

Про це Суспільному розповіла т.в.о. директора департаменту соцполітики облдержадміністрації Людмила Сірбіненко.

Бебі-бокси нині лишилися лише у Ратнівському, Старовижівському та Любешівському районах. У Волинському перинатальному центрі та Луцькому поголовому будинку пакунки скінчилися ще в травні.

“З 29 травня сім’ї отримують довідки, що в пологому не отримали пакунок малюка. Далі звертаються в департамент соцслужби впродовж місяця від народження дитини”, – розповіла заступниця медичного директора Олена Курак.

При виписці з обласного перинатального центру лучанці Юлії Сєровій медики сказали, що доведеться чекати на пакунок малюка. Минуло два тижні – бейбі-бокса немає, каже жінка. Про те, що пакунок малюка їй не дадуть, дізналася наступного дня після пологів.

У 2019-му волинянам видали більше 15 тисяч пакунків малюка, цього року майже 5 тисяч, – каже керівниця обласного соцдепартаменту Людмила Сірбіненко. Пояснює: торік соцпакунки закуповувала іноземна організація, цього року державна структура. Тендер оскаржили в Антимонопольному комітеті – виникла затримка поставок.

На Волині лишилося 50 бебі-боксів. Коли завезуть ще

Нині в області є 450 заяв від сімей, які не отримали бейбі-бокси. Коли отримають компенсацію і яка це буде сума – невідомо, постанова ще не опублікована,- говорить соцпрацівниця. За попередніми прогнозами, бейбі-бокси почнуть видавати з вересня.




один коментар

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

29 Квітня, Понеділок