<

Помер колишній головний тренер збірної України з футболу Михайло Фоменко

10:40 | 29.04.2024 / Новини / , /
Перегляди
111
/ Коментарі відсутні

У віці 75 років пішов із життя колишній український футболіст і тренер Михайло Фоменко. 

Про це повідомила Асоціація футболу Сумської області, передає Champion.

Упродовж переважної частини своєї ігрової кар’єри Михайло Іванович захищав кольори київського Динамо (з 1972 до 1978 роки), з яким виграв Кубок Кубків та Суперкубок УЄФА. Фоменко є вихованцем сумського Спартака, у складі якого й робив перші кроки на професійному рівні. До переходу в Динамо також провів сезон за луганську Зорю. 

Як тренер Фоменко попрацював з низкою українських клубів, зокрема київським Динамо (на чолі киян по разу виграв чемпіонат та Кубок України), Металістом, Таврією, запорізьким Металургом. Окрім того, очолював збірну Іраку та місцевий клуб Рашид, а також національну команду Гвінеї. 

Вершиною тренерської діяльності Михайла Фоменка стала робота у збірній України. Під його керівництвом “жовто-сині” були близькими до виходу на чемпіонат світу-2014 у Бразилії, але у плей-оф кваліфікації за сумою двох матчів поступилися Франції (2:3). 

Також Фоменко став першим тренером в історії збірної України,  на чолі з яким національна команда змогла подолати відбірковий турнір до чемпіонату Європи (до того грали лише на Євро-2012 як господарі турніру, не проходячи кваліфікацію). 

Влітку 2023 року стало відомо, що Михайло Іванович лікується від онкологічного захворювання. 




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

15 Травня, Середа