<

Військові 14 ОМБр побували в Соледарі, де працює одне з найстаріших підприємств «Артемсіль»

Цей запис опубліковано більш як рік тому
02:18 | 18.06.2021 / Володимир / /
Перегляди
332
/ Коментарі відсутні

Донбас – це не лише війна, окопи, бліндажі, обстріли… Ми знаємо, що мирний український Донбас – це надзвичайно чудовий і красивий регіон, багатий історією, людьми, місцями! І коли випадає кілька вільних від служби годин із задоволенням знайомимося з ним.

Днями військовослужбовці одного з підрозділів 14 ОМБр імені князя Романа Великого побували в Соледарі, де працює одне з найстаріших підприємств «Артемсіль» з видобутку солі в Україні. Продуктом цього підприємства користуємося щодня.

Але це місто поєднує корисне з прекрасним: у відпрацьованих соляних шахтах виокремлено 1,5-кілометрову ділянку відпрацьованих покладів, де проводяться незабутні екскурсії, під час яких є змога спуститися на глибину 300 метрів у справжню соляну шахту для того, щоб побачити скарби Соледара: музей, скульптурні та барельєфні композиції вирізьблені з соляних брил, самородний кристал солі розміром з людський зріст, поблукати соляними лабіринтами галерей, поганяти м’яча на соляному футбольному полі.

“А в одній із виробок проводяться навіть концерти симфонічної музики. На концерт, правда, не втрапили, але м’яча на диво-полі поганяли І фото на пам’ять зробили чимало”, – йдеться у дописі.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

30 Квітня, Вівторок