<

Нищити російську техніку – найбільше задоволення, – військовий з 14 бригади

07:14 | 29.02.2024 / Новини / /
Перегляди
277
/ Коментарі відсутні

В Князівській бригаді багато професійних, хоробрих та вірних народові України військовослужбовців. Їх підвищують у званні та вручають нагороди. Один з них має позивний Оскар. Він починав бойовий шлях солдатом. Штурмував посадки, тримав оборону, звільняв населені пункти у різних куточках країни.

Про це пише Слово правди.

У цивільному житті Владислав працював на шахті. У 2015 році був мобілізований. А через  рік уклад контракт з ЗСУ. Згодом бажання спробувати себе в піхоті привело Оскара до князівських воїнів.

Він постійно вдосконалював свої навички. Як раз перед початком повномасштабного вторгнення пройшов курси стрільби з NLAW. А навчання з Javelin лише один день застав. Підступний напад московії змінив плани – його відкликали в частину. Але йому вистачило й одного дня: першу БМП Оскар відразу знищив під Києвом саме з Javelin, другу – коли тримали трасу Бахмут-Лисичанськ.

“Там ми оркам такого жару дали! І техніку спалили і їх покосили багато”, – каже він.

Потім дізнався, що там, у запеклих боях, вони нищили вагнерів. Бойових дронів тоді ще не було, їх використовували лише для розвідки, спостереження та координування вогню. Оскар навчив стріляти з Javelin побратимів з різних батальйонів. Зазначає, що найбільше задоволення у нього викликає палаюча ворожа техніка.

“Коли піхота бачить, що ми влучаємо і техніка горить – бойовий дух підіймається дуже сильно”, – каже він.

Але на війні не буває без втрат. Важко на душі від випадку, який стався при штурмі Веселого та малого Веселого на Харківщині. Багато бійців отримали тоді поранення. Довелося швидко відступити. Але на полі залишилися поранені.

“Я, мій побратим та командир роти пішли діставати  їх. Декілька поранених ми забрали, але до одного ми ніяк не могли дійти. Два рази на нього виходили, і два рази нас брали орки в оточення. Але я його таки забрав. Не врятував… Не можу цього собі пробачити!” – розповів Оскар.

Життя кожного бійця врятувати намагаються всіма силами. Але ворог підступний. Тому у підрозділі слідкують за тим, щоб всі воїни були навчені та готові до різних випробувань. Оскар зазначає, що непідготовленого бійця ніхто не відправить у бій. У нього й самого є досвід роботи інструктором в навчальному центрі. Не раз він чув слова вдячності від колишніх курсантів, яким знання допомогли вижити.

“Якщо ти маєш хист літати на дроні – літай на дроні. Якщо фізично розвинений і хочеш в штурмовики – будь ласка! Якщо складнощі зі здоров’ям – у нас є тилові підрозділи – будеш допомагати ремонтувати машини, заготовлювати дрова. До кожного свій підхід”, – звертається Оскар до тих, хто боїться йти за контрактом.

Додає, що страх – це нормально. Але долати його і захищати країну треба!

Зазначає, що з побратимами дуже теплі стосунки. Йде плідна співпраця та взаємодопомога не лише між батальйонами та підрозділами, а й між бригадами. Каже, що в батальйоні є толкові сержанти, які воюють з перших днів. Вони мають авторитет, і люди їх цінують та йдуть за ними в бій.

Головна його мрія, щоб після перемоги всі його побратими повернулися до дому живі і здорові. Вдома на Владислава чекають дружина, три доньки та онучка, яку він навіть ще не бачив.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

27 Квітня, Субота
26 Квітня, П’ятниця