<

Бойову медикиню з 14 бригади відзначили орденом «За мужність»

21:19 | 17.02.2024 / Новини / , /
Перегляди
454
/ Коментарі відсутні

Нещодавно старшу бойову медикиню Ольгу з 14-ї окремої механізованої бригади іменя князя Романа Великого нагородили орденом «За мужність» ІІІ ступеня.

Державну нагороду вручив командир Князівської бригади підполковник Олексій Трубніков, повідомили на фейсбук-сторінці 14 ОМБр.

В родині Ольги всі військові, тому не дивно, що вона теж обрала цей шлях. У бригаду Ольга прийшла у 2016 році вже з 11-річним досвідом роботи у пологовому відділенні та реанімації, де вона працювала медсестрою-анестезисткою.

«В цивільному житті мріяла об’їхати всю Україну. І моя мрія здійснилася, коли одягла форму. Я звернулася до правильного «турагента», – жартує Ольга.

Під час війни вона врятувала не одне життя, сама потрапляла під обстріли. Якось у будинок, де Оля жила з побратимами, влучила ракета. Все було у білому тумані, у вухах гуло. Перші її думки тоді були про надання допомоги побратимам, які теж були у приміщенні.

Найбільше задоволення Олі несе розуміння, що вона – частина великого колективу, який нищить окупанта. Бойова медикиня з теплом розповідає про дружній колектив та свого командира. Зазначає, що базовими необхідними речами рота забезпечена повністю. Це все допомагає виконувати свою справу – рятувати життя.

Інколи треба на щось перемикати увагу, коли дозволяє ситуація на фронті. Це допомагає бути в ресурсному стані та якісно виконувати свою роботу. Ольга до війни любила риболовлю. Але навіть коли вступила до лав ЗСУ, вона кілька разів ловила рибу. Після повномасштабного вторгнення такої можливості не стало. Тепер у вільну хвилину вона малює.

«Розмальовую картини по номерах. Це дуже заспокоює і дає можливість відволіктися. Наше життя змінилося: раніше бажали на свята щастя, здоров’я. А зараз – найшвидшої перемоги», – каже жінка.

Ольга зазначає, що найбільша мрія – це сама перемога. Та вважає, що й після перемоги буде нелегко. Треба набратися терпіння і військовим, і цивільним, бо війна змінила людей на фронті.

Вона мріє, щоб після перемоги для військовослужбовців, їх сімей зробили якісну реабілітацію.

Ольга вірить, що разом вдасться подолати всі перешкоди! І українці таки будуть жити у щасливій, могутній та квітучій країні.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

27 Квітня, Субота
26 Квітня, П’ятниця