<

Працівники нововолинської копальні №10 звернулися до президента з вимогою добудувати шахту

Цей запис опубліковано більш як рік тому
18:52 | 4.12.2019 / Іваничі, Нововолинськ / /
Перегляди
3
/ коментарів 6

4-го грудня працівники шахти №10 «Нововолинська» звернулися до президента та прем’єр-міністра Україна з вимогою передбачити у бюджеті держави 2020-го року кошти на добудову копальні. Підтримав позицію працівників копальні від імені народного депутата Ігоря Гузя його помічник Андрій Бокоч.

Нагадаємо, як раніше повідомляв БУГ, міністр енергетики та захисту довкілля Олексій Оржель підписав доручення, яке стосується приватизації шахти №10 «Нововолинська». Об’єкт незавершеного будівництва передати на приватизацію мають до 27-го грудня 2019 року.

За словами голови профспілки шахти Романа Юзефовича, шахта №10 була багато років надією для шахтарів регіону, бо працівникам закритих копалень обіцяли тут роботу. Перш ніж викинути на вулицю стількох людей, потрібно попіклуватися про їх навчання і працевлаштування.

“30-річний ювілей – це свято мало би бути, але для нас – це горе. 8 шахт, які були закриті, закривалися з обіцянками, що відкриється шахта №10. На жаль, цього не відбулося. Люди зустрічали цю владу, надіючись, що вона щось змінить. Змін нема. Люди не вертаються з-за кордону, тому що нема куди вертатися”, – сказав Юзефович.

Люди налаштовані рішуче. Андрій Бокоч, помічник народного депутата зауважує, що наступного разу, якщо шахтарів не почують, вони приїдуть розповідати про наболіле в високі кабінети.

“Ми вчергове на щахті, яка єдина будується в державі. Вимагаємо в наступному році в бюджет закласти окремою строкою “добудовати 10-ту шахту. Ці люди три місяці не отримують заробітньої плати. Вимагаємо закрити заборгованість по зарплаті. Шахта – єдина, що може врятувати шахтарський регіон. Закриваючи регіон, ми втратимо цілий пласт спеціалістів, фахівців, людей які годують свої сім’ї”, – говорить у відеозверненні помічник нардепа Ігоря Гузя Андрій Бокоч.




коментарів: 6
  1. Але ж, наївні хлопчаки! З бодуна вони, чи, як таку несинітницю придумали? Ага, вже так Зе їм і розженеться добудовувати шахту яка нікого вже не цікавить з бізнесменів. Зараз вугілля з Африки значно дешевше привезти, чи з Колумбії

  2. а шоб привезти вугілля з Африки, тільки то й треба, шо доляри надрукувати… ну це полюбе легше, ніж шахту добудовувати… якби кляті комуняки до цього б допетрили, вони б теж нічого не будували…

    • Ну, шо ти гониш? Включи мізки свої, чи, що там в тебе в макитрі знаходиться, і порахуй. Імпортне якісне вугілля із доставкою морем до порта Черноморськ коштує 40 – 45 баксів, а волинського поганенького , яке ще потребує збагачення, собівартість усі 400 – 500 баксів. Відчув різницю. То що прикажеш Рінатові купляти?

      • і так по більшості товарів.. я й кажу – все треба купувати, нах ці фабрики-заводи ? велика сільхоз.держава – шлях до кумуніз… ой, до світлого майбутнього ! рапс та буряк – наше сонце !

  3. аукнеться воно це закриття не зараз … а років через 10-20 , тільки тоді цих гомоЗексуалістів вже не наздоженемо .

  4. Та кому ви потрібні, змеріться з тим. Ви на тій шахті пилі толком не бачили, і по заробляли шахтарські пенсії.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

30 Квітня, Вівторок
29 Квітня, Понеділок