<

Зникнення семи морських контейнерів з цигарками: завершили розслідування щодо експоліцейських Одещини

Цей запис опубліковано більш як рік тому
13:21 | 22.07.2020 / Новини / , /
Перегляди
7
/ Коментарі відсутні

Антикорупційники повідомляють про завершення досудового розслідування у справі за підозрою колишнього очільника ГУ НП в Одеській області Дмитра Головіна, його заступника та двох керівників приватних товариств.

Про це повідомляють Національне антикорупційне бюро та Спеціалізована антикорупційна прокуратура

“Наразі матеріали справи відкриті підозрюваним та їх захисникам для ознайомлення. Після чого обвинувальний акт буде скеровано до Вищого антикорупційного суду для розгляду по суті”, – йдеться у повідомленні.

Слідство встановило, що керівники приватних компаній у змові з екскерівниками Нацполіції Одещини у 2018 році незаконно заволоділи великою партією контрафактної тютюнової продукції, яка мала статус речових доказів у кримінальному провадженні, що розслідували слідчі ГУ НП Одеської області.

Після чого випустили її в незаконний обіг. Йдеться про партію обсягом у сім морських контейнерів, вартість яких, за результатами експертизи перевищує 13 млн грн.

Фактично тютюнові вироби вивезені із складу, де зберігалися і були переміщені на інший склад, вказаний керівництвом ГУ НП, звідки вони через короткий проміжок часу зникли.

Дії осіб кваліфіковані за ознаками злочину, передбаченого ч. 5 ст. 191 Кримінального кодексу України (“Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем”).

Крім того, колишнім посадовцям Нацполіції додатково інкриміновано ст. 366-1 КК України, тобто внесення недостовірних відомостей до декларацій осіб, уповноважених на виконання функцій держави або місцевого самоврядування.

В рамках слідства встановлено, що Головін не вказав у декларації за 2018 рік право користування квартирою у Києві загальною площею понад 100 кв.м., а також право власності дружини на цінні папери, вартість яких сягає близько 1 млн гривень.

Його колишній заступник не зазначив у деклараціях за 2016-2018 роки нерухомість у Одесі, зокрема земельну ділянку із розташованими на ній садовими будинками загальною площею понад 400 кв. м. та квартиру площею понад 60 кв. м., які належать його колишній дружині, з якою підозрюваний пов’язаний спільним побутом. Крім того, він не вказав ще одну квартиру, яка належить йому на праві спільної сумісної власності.

25-го липня 2018 року правоохоронці затримали Головіна за розкрадання в особливо великих розмірах. Головіна та його заступника підозрюють у заволодінні тютюновою продукцією, яка була речовим доказом у поліцейському розслідуванні. 

Йдеться про партію тютюнової продукції обсягом 7 морських контейнерів. Ринкова вартість складає приблизно 50 мільйонів гривень. Спочатку його посадили під домашній арешт, а згодом змінили міру запобіжного заходу на заставу у понад пів мільйона гривень.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

26 Квітня, П’ятниця