<

Повідомили імена двох керівників комунальних закладів Нововолинська, яких покарали за надбавки і премії родичам

17:15 | 15.04.2024 / Нововолинськ / /
Перегляди
1160
/ коментарі 4

Нововолинський міський суд оштрафував керівників двох комунальних закладів за правопорушення, пов’язані з корупцією. Посадовці приймали рішення в умовах конфлікту інтересів: влаштовували на роботу та преміювали близьких родичів.

Йдеться про керівника Нововолинського ліцею №9 Василя Бакуша та ексдиректора Нововолинського спортивно-оздоровчого комплексу «Шахтар» Володимира Цвида, пише Сила правди.

Нагадаємо, двох керівників комунальних закладів у Нововолинську покарали за правопорушення, пов’язані з корупцією.

Василь Бакуш керує ліцеєм №9 з листопада 2021 року. У серпні 2022 року він оформив на роботу двоюрідну сестру, яка отримала посаду вчителя англійської мови. 

Також два роки підряд, у 2022-му і 2023-му, посадовець встановлював дружині, яка працює бібліотекаркою, доплату у розмірі 15% посадового окладу за роботу з фондом підручників. А ще двічі робив їй надбавку за особливі умови роботи у розмірі 50 відсотків посадового окладу. Окрім того, у 2022 році Василь Бакуш «за сумлінну працю та зразкове виконання службових обов’язків» преміював двох сестер. Відтак, щодо нього склали низку протоколів за те, що він приймав рішення та вчиняв дії в умовах реального конфлікту інтересів. 

«У судовому засіданні Василь Бакуш повністю визнав себе винуватим у вчиненні адміністративних правопорушень, передбачених ч.1 ст.172-7, ч.2 ст.172-7 КУпАП, та пояснив, що вказані накази видав і підписав, оскільки не досконало був обізнаний із вимогами закону України «Про запобігання корупції», у вчиненому щиро розкаюється», – йдеться у постанові суду від 21 лютого 2024-го.

Посадовця оштрафували на 3910 гривень. Василь Бакуш продовжує працювати директором ліцею, у вересні 2023 року з ним продовжували контракт на 4 роки. 

За схожі порушення, пов’язані з корупцією, судили і колишнього директора спортивно-оздоровчого комплексу «Шахтар» Володимира Цвида. У грудні 2022 року він підписав наказ про преміювання себе на 10 тисяч гривень. А ще виписав премію своєму синові – у розмірі п’яти тисяч гривень. Ймовірно ідеться про Ігоря Цвида, який працює інструктором у СОК «Шахтар».

Володимир Цвид теж визнав свою вину. 

«Із наданих пояснень Володимира Цвида вбачається, що він дійсно не повідомив Нововолинську міську раду про наявність у нього реального конфлікту інтересів через необізнаність з діючим антикорупційним законодавством та значним навантаженням у роботі, – йдеться у постанові суду від 8 лютого 2024-го.

Директора «Шахтаря» оштрафували на 3400 гривень. Володимир Цвид керував СОК «Шахтар» з 2006 року, а з січня 2024-го –  він інструктор з фізичної культури.

Рішення суду щодо обох керівників комунальних закладів набрали законної сили, а штрафи уже сплачені.




коментарів: 4
  1. Оце інша справа! Назвали імена і показали портрети корупціонерів. Цікаво тільки, а чи штрафи були більшими за поцуплені кошти?

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

30 Квітня, Вівторок
29 Квітня, Понеділок