<

У Володимирі-Волинському відкрилася студія «Вишиванки Княжого граду»

Цей запис опубліковано більш як рік тому
18:20 | 9.07.2020 / Володимир / , /
Перегляди
185
/ Коментарі відсутні

Для українського народу вишивка – не просто мистецтво. Здавна завдяки правильно підібраним вишитим символам українки створювали справжні обереги для своїх родин. Нещодавно у Володимирі-Волинському відбулось відкриття студії, в якій усі охочі зможуть опанувати секрети та тонкощі традиційного для нас ремесла.

Студія «Вишиванки княжого граду» відчинила свої двері в день свята Івана Купала. Як розповіли засновниці студії Анна Голюк та Ірина Смірнова, це свято, що дісталось нам у спадок від пращурів, є одним з найбільш таємничих та магічних, адже вірили, що в цей день рослини набираються чарівних та цілющих властивостей.

«Ми приурочуємо наше відкриття до Івана Купала –  чудового, самобутнього свята української культури, яке зберігає традиції нашого роду, є одним з чотирьох головних свят сонячного календаря і одне зі свят, яке надихає людей на творчість. Івана Купала, як і вишиванка, завжди були і залишаться українською святинею, які символізують в собі високу мудрість, духовне багатство та зв’язок поколінь», – зазначено в тексті запрошення на відкриття.

Привітати засновниць студії з відкриттям прийшло чимало гостей, адже вироби майстринь вже не перший рік приваблюють погляди на вулицях Володимира і за його межами. Окрім прихильників таланту Ірини та Анни, на святкове відкриття також завітали рідні та близькі полеглих у війні на сході України героїв, адже жінки протягом двох років працюють з дружинами та матерями загиблих в рамках проєкту «Нить продовження життя», де навчають їх вишивати бісером та хрестиком.

У студії представлені роботи майстринь, серед яких не лише вишиті сорочки, а й декоровані атласними стрічками кошики, прикрашені вишивкою еко-сумки та блокноти, різноманітні прикраси для жінок. Незабаром усі охочі зможуть спробувати створити такі вироби своїми руками на майстер-класах, які Ірина Смірнова та Анна Голюк проводитимуть у студії.

«Для тих, хто любить українську самобутність, мріє про вишиванку, бажає освоїти давні техніки і опанувати сучасні секрети вишивки, поринути у творчу атмосферу однодумців – створимо таку нагоду разом. Невдовзі для всіх бажаючих стартують майстер-класи, де кожен зможе переконатись, що навчитись вишивати – це легко та захоплююче!»




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

26 Квітня, П’ятниця