<

У Нововолинську та Володимирі оштрафували рибалок, що продавали улов

Цей запис опубліковано більш як рік тому
17:14 | 3.02.2021 / Володимир, Нововолинськ / /
Перегляди
3
/ коментарі 3

У період з 25-го січня по 1-го лютого державні інспектори Волинського рибоохоронного патруля зафіксували 49 порушень законодавства у сфері охорони водних біоресурсів, зокрема у Нововолинську та Володимирі.

Так, складено 44 протоколи за ч. 3 ст. 85 КУпАП (порушення Правил рибальства), два – за ч. 1 ст. 88-1 КУпАП (незаконне придбання чи збут водних біоресурсів), один – за ч. 4 ст. 85 КУпАП (грубе порушення), один – за ч. 1 ст. 85-1 КУпАП (продаж заборонених знарядь лову) та один – за ст. 188-5 КУпАП.

«За даний період на порушників накладено 2 499 грн штрафів. Під час проведених рибоохоронних заходів державні інспектори вилучили 2 кг водних біоресурсів. Також вилучено 2 од. заборонених знарядь лову», – повідомив начальник Волинського рибоохоронного патруля Тарас Куньчик.

Для прикладу, 29-го січня під час перевірки потенційних місць незаконної торгівлі водними біоресурсами та забороненими знаряддями лову державні інспектори рибоохорони виявили ряд порушень.

На ринку у Володимирі-Волинському, поблизу автовокзалу виявлено порушника, який здійснював продаж незаконного знаряддя лову. Зокрема, у чоловіка вилучено риболовецьку сітку. На особу складено протокол про адміністративне правопорушення за ч. 1 ст. 85-1 КУпАП.

Пізніше поблизу Центрального ринку міста Володимир-Волинський було викрито громадянина, який здійснював незаконний збут живця карася сріблястого – 75 екз. Чоловік не зміг надати документи, що підтверджують законність придбання та походження риби.

30-го січня поблизу Центрального ринку у Нововолинську виявили аналогічне порушення. Громадянин здійснював продаж риби щука без дозвільних документів.

На осіб складено протоколи за ст. 88-1 ч. 1 КУпАП. Матеріали справ готуються до передачі в суд для притягнення порушників до відповідальності.

Любителям риболовлі нагадують, що виловленурибу, з дотриманням Правил любительського та спортивного рибальства, можна використовувати лише для особистого споживання та заборонено для продажу. Стаття 88-1 КУпАП визначає, що порушення порядку придбання, збуту чи розповсюдження об’єктів тваринного або рослинного світу тягне за собою накладення штрафу від 510 до 1 700 грн з конфіскацією об’єктів тваринного або рослинного світу чи без такої.




коментарів: 3
  1. Всі браконьєри які тонами знищують рибу давно легалізовані вони мають ліцензію на промисловий вилов риби.хтілося би подивитися де та промисловість і що то таке.на справді то є браконьєри в законі

  2. Займіться рятуванням ріки, очистьтіть її.А ріка належить людям, не тільки товстосумам. Подивіться на неправомірне забудування берегів і стіки з них у ріку.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

26 Квітня, П’ятниця