<

Розповіли, де на Волині заборонили ловити рибу

01:11 | 4.11.2023 / Новини / , , /
Перегляди
1664
/ коментарі 3

З 1-го листопада на Волині розпочинається осінньо-зимова заборона на лов водних біоресурсів у зимувальних ямах, яка триватиме до початку весняно-літньої заборони на період нересту 2024 року.

Про це інформує Державна екологічна інспекція у Волинській області.

Відповідно до наказу Управління Держрибагентства у Волинській області від 27.10.2023 № 138, заборонено промисловий, любительський та спортивний вилови риби на зимувальних ямах у рибогосподарських водних об’єктах.

Риболовля у цей період дозволяється за межами зимувальних ям зимовими вудками та жерлицями всіх видів з криги та, у разі відсутності льодового покриву, нахлистовими, донними, поплавковими вудками та спінінгами всіх видів з використанням штучної або природної принади, загальна кількість гачків на яких не повинна перевищувати 7 одиниць на одного рибалку.

З переліком зимувальних ям у водоймах Волинської області можна ознайомитись на офіційному сайті Управління Держрибагентства у Волинській області.

«Варто зазначити, що переліки меж зимувальних ям у період зимівлі водних біоресурсів у межах територій та об’єктів природно-заповідного фонду, управління якими здійснюється спеціальними адміністраціями, за погодженням із спеціальними адміністраціями установ природно-заповідного фонду.

Інспекція наголошує, що за порушення вимог чинного природоохоронного законодавства  на порушника чекає адміністративна або кримінальна відповідальність з відшкодуванням завданих збитків», – йдеться у повідомленні.




коментарів: 3

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

27 Квітня, Субота