<

Прийняли бюджет Володимира-Волинського на 2020-ий рік

Цей запис опубліковано більш як рік тому
14:48 | 20.12.2019 / Володимир / , , /
Перегляди
6
/ Коментарі відсутні

20-го грудня відбулося останнє у 2019-му році засідання сесії Володимир-Волинської міської ради. На розгляд депутатів винесли 4 проєкти рішень, серед яких і про бюджет міста на 2020-ий рік.

Приймали бюджет з дискусіями.

За словами заступника начальника управління-начальника бюджетного відділу Ірини Томашук, проєкт бюджету обговорювали за участю громади мсіта, на депутатських комісіях.

Як раніше повідомляв БУГ, у 2020-му році, за прогнозом, місто отримає власних надходжень на суму 209 мільйонів гривень. Прогнозується також ще 65 мільйонів гривень держсубвенцій.

З найбільших витрат міського бюджету у 2020 – оплата праці бюджетникам у сумі 170 мільйонів гривень.

На проєкти громадського бюджету наступного року планується виділити 1,6 мільйона гривень.

Найбільшою кількістю коштів розпоряджатимуться міське управліня освіти, молоді і спорту (140 мільйонів гривень), управління ЖКГ (майже 50 мільйонів гривень), відділ з питань охорони здоров’я (36,4 мільйона), виконком міськради (23, 2) і управління соціального захисту населення (19,5), відділ культури і туризму (16,4), фінансове управління (6,7).

Найбільше джерело надходжень до міського бюджету (164 мільйони гривень) – податок на доходи фізичних осіб. Сюди також входять податки з військовослужбовців частини, що дислокується у місті.

Депутат Сергій Радкевич поцікавився, які надходження цього податку передбачили у наступному році і чи нема ризиків, що їх надійде набагато менше.

Ірина Томашук розповіла, що у бюджеті державі, який вже прийнятий, виділяється певне фінансування на військових, і навіть якщо військовим у зв’язку з ситуацією в країні, виплачуватимуть менше «бойових», то сума податку не зміниться, оскільки швидше за все, їм підвищать зарплати.

Депутат Ярослав Жук зауважив, що не було прозвітовано про те, чи були внесені зміни до проєкту бюджету, які депутати ініціювали під час громадського обгворення.

Нагадаємо, тоді Ярослав Жук зазначав, що три рази підряд він за проєкт бюджету на сесії не голосував, бо вважає, що видатки є марнотратними і неефективними, адже «проїдаються».

Також він відзначив, що громадський бюджет або бюджет участі переріс в «сімейно-родинний». Є проєкти, за які проголосували 14-20 чоловік. А в нас у місті 38 тисяч. Ця цифра менше 0,1 відсотка».

Депутат Олег Венгер зауважив, що замість запланованої у 2020-му році закупівлі нових автомобілів для комунальних підприємств міста, варто звернути увагу на вживані іноземного виробництва. Адже таким чином можна зекономити значну суму коштів.

Також у депутатів було запитання про ціну ліжко-дня у лікарні – держава передбачила для пацієнта на один 9,5 гривень. Цього замало, зазначив Руслан Мороз.

Депутат Максим Климюк зауважив, що варто оптимізувати роботу спортивних організацій ДЮСШ і Спорт для Всіх, об’єднавши їх.

Начальник міського управління освіти, молоді і спорту В’ячеслав Петрук відповів, що їхні функції різні: ДЮСШ займається підготовкою талановитих спортсменів, які можуть показати результати, а у Спорт для всіх ходять діти, підлітки і дорослі. Приватні тренери за оренду залів сплачують кошти і зарпалата їм не нараховується.

Також депутат Сергій Радкевич запропонував у 2020-му році створити робочу групу, яка займатиметься ставками податку на нерухоме майно, бо надходження в бюджет сьогодні податку мінімальні. Навіть той, хто хоче платити, не отримує платіжок”, – сказав Радкевич.

Після майже годинного обговорення бюджет прийняли. 29 депутатів у залі проголосували “За” і 2 утрималися.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

26 Квітня, П’ятниця
25 Квітня, Четвер