<

Про «вибух» в українській музиці, вплив війни та враження від виступу у Володимирі: розмова з LAUD, Остап Дрівко та SHUMEI

Цей запис опубліковано більш як рік тому
20:12 | 3.08.2022 / Володимир / , /
Перегляди
1033
/ Коментарі відсутні

31-го липня на День Володимира відомі українські музиканти LAUD, Остап Дрівко та SHUMEI виступали з благодійним концертом у нашому місці. БУГ поспілкувався з ними та розпитав про розвиток української музики в умовах війни, враження від древнього міста та волонтерську діяльність.

Спочатку розмовляли з Лаудом (Владиславом Каращуком) та Остапом Дрівком. Олег Шумей прибув уже на сам концерт, тож він поділився з читачами враженнями після виступу. Розмова відбувалася у нещодавно відкритому приміщенні Туристично-інформаційного центру Володимира.

Виконавці розповіли, що в умовах війни вони об’єдналися, щоб з благодійними виступами збирати кошти на потреби наших захисників. Так уже побували в багатьох, не лише українських містах, а й за кордоном. Допомагає їм в організації концертів ведучий, родом з Володимира, Анатолій Козак.

Остап Дрівко вперше у Володимирі долучився до програми благодійних виступів з Лаудом та Шумеєм. Хлопці працюють разом з благодійним фондом “Віддані та відважні”, якому передають зібрані кошти. Нещодавно, після виступів у Польщі, їм вдалося закупити дрон для ЗСУ.

Як розповів Лауд, йому дуже подобається писати музику українською мовою, вона більш мелодійна і ближча. Остап, пісня якого”Виграєм війну” “залетіла” в тік-ток й далі набирає популярності в українських чартах, зазначає, що спеціально для цього нічого не робив. Важливо пісню написати від душі, він серця, щоб вона була близькою слухачам, і це – головне.

14-го липня, коли були жахливі обстріли російськими ракетами міста Вінниця, виконавці також перебували там. Як розповів Лауд, це був спільний тур з гуртом “Роксолана”, планувався ввечері концерт.

“Перед тим ми зіграли концерт у Рівному, у Старокостянтинові, там повинні були й ночувати. Але вирішили поїхати у Вінницю і там залишитись: прокинутись зранку, поїхати на саундчек і виступити. На жаль, так сталося, що ми почули тривогу, почули вибух. Але ми не знали, що на місці уже були техніки Роксолани, які почали збирати апаратуру, готуватися до концерту. І, на жаль, один з техніків, який загинув – Женя, був у будинку офіцерів, і його не вдалося врятувати. Це було дуже страшно, бо ти не розумієш, куди може відбутися цей приліт. Це був дуже важкий день, ти вже не відчуваєш себе після цього безпечно, особливо там. Дуже хотілося повернутися у Львів додому”, – поділився Владислав.

Також говорили про те, як живеться артистам під час війни, оскільки багато концертів і різноманітних програм, звідки брали дохід виконавці, скасували. Чи варто проводити такі культурні виступи та збирати людей під час війни у тих регіонах, де ситуація більш-менш спокійна. Питали у Лауда, чи планує знову подавати заявку на відбір на міжнародний конкурс “Євробачення”, як у попередні роки.

Також, після концерту, БУГу вдалося поспілкуватися із Олегом Шумеєм, який поділився враженнями від того, як тепло їх сприйняла публіка, яка підспівувала чи не кожну пісню артистів, гучно аплодувала, влаштувала неймовірне світлове шоу з ліхтариків.

“Виступ просто супер, це щось неймовірно, просто вау! Дуже багато людей було, дуже багато ліхтариків. Я ще не до кінця відійшов від виступу, буквально тільки зі сцени зійшли. Дякую Володимир, за підтримку, за надану сцену, за допомогу ЗСУ, що донатили та кидали гроші.

Ще раз кажу, викидайте російське зі своїх голів, перестаньте слухати російське лайно і виганяйте їх з трендів, з нашої культури, літератури, зі всього!”, – закликав Олег Шумей.

Більше фото з концерту шукайте за посиланням.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

26 Квітня, П’ятниця
25 Квітня, Четвер