<

Гастрономічний фестиваль “Смаковиця по-володимирськи” відбувся у Володимирі-Волинському (ФОТО,ВІДЕО)

Цей запис опубліковано більш як рік тому
15:29 | 9.10.2016 / Володимир / , /
Перегляди
19
/ Коментарі відсутні

9-го жовтня у Володимир-Волинському парку Слов’янському стартував гастрономічний фестиваль “Смаковиця по-володимирськи 2016”. Протягом дня володимирчани та гості міста мали змогу насолодитися палітрою смаків різноманітних страв. 

Відкривав свято міський голова Петро Саганюк, який зазначив, що фестиваль такого формату у Володимирі-Волинському проводиться вперше, хоча кулінарні свята вже стали традицією у княжому місті. Також, привітали зі святом присутніх народний депутат Ігор Гузь та директор Володимир-Волинської птахофабрики (головного спонсора фестивалю) Аліна Сич.

Під час фестивалю працював ярмарок, на якому кухарі з місцевих навчальних закладів, представники закладів громадського харчування та професіонали вуличної кухні пригощали усіх охочих. Варто зазначити, що всі кошти, які були зібрані під час продажу продукції представленої навчальними закладами, організатори фестивалю витратять на потреби родин воїнів загиблих у зоні АТО.

Ще одною “фішкою” фестивалю були численні майстер-класи із приготування різноманітних страв. Як приготувати гарбузовий пиріг розповіла вихователька дитсадка «Волиняночка», а представники птахофабрики навчали секретам створення фірмового рулету. Також усі охочі могли навчитись готувати фірмову страву Володимира-Волинського, яка перемогла на конкурсі кулінарної майстерності “Смачна візитівка міста” та була представлена кухарями кафе “2000”, а саме “гуглі з кручениками по-волинськи”. Відомий ресторатор із Луцька Володимир Пащенко із шеф-кухарем Іваном Тараном приготували на головній сцені восьминога.

Визначали переможця гастрономічного фестивалю народні дегустатори, яких шляхом проведення аукціону серед відвідувачів заходу. Так, на думку обраних дегустаторів, звання “Смаковиця по-володимирськи 2016” отримали представники Володимир-Волинської птахофабрики.

img_8481
img_8398
img_8404
img_8407

Поки відвідувачі пригощались смачними стравами та навчались готувати, вихованці середніх навчальних закладів міста прийняли участь у “Смачноквесті”. Команди «Шкварки», «Заварнушки» та «Кримчанки-коледжанки» виконували різні кулінарні завдання. У підсумку кращими стали представники агротехнічного коледжу.

Та не лише поїсти можна було на чудовому фестивалі “Смаковиця по-Володимирськи”. Діти приймали участь у різноманітних конкурсах та забавах, в яких боролись за смачні подарунки. Протягом дня розігрувалась святкова лотерея, а розважали присутніх чудові, позитивні та надзвичайно талановиті музичні та танцювальні колективи з нашого міста та району.

img_8417
img_8420
img_8448
img_8457
img_8475
img_8492




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

26 Квітня, П’ятниця