<

Після скандалу з отцем Шараном, який привітав Путіна, у Галинівці збирають підписи про перехід до ПЦУ – ТСН

Цей запис опубліковано більш як рік тому
16:14 | 7.08.2020 / Володимир / , /
Перегляди
30
/ коментарів 5

Побажав здоров’я Путіну – геть із храму: в селі Галинівська Володимир-Волинського району люди закрили церкву після того, як дізналися, що їхній священник привітав з Днем ангела президента Росії. Пост із побажаннями отець розмістив у фейсбуці, потім швиденько його видалив, але було пізно.

У село навідалася знімальна група ТСН і про самого отця дізналася багато цікавого.

«Привітання із побажаннями здоров’я, терпіння та довгих років життя російському президенту Путіну з‘явилося ну сторінці священника УПЦ Олексія Шарана на день Володимира. Місцеві журналісти встигли зробили скрін, а через тиждень отець пояснив, що зробив це випадково», – йдеться в сюжеті ТСН.

Шаран зазначив, що помилково в розсилання потрапив Путін і після підказки друзів, пост він видалив.

Селяни після того, як дізналися про привітання президенту країни-агресора, повісили на церкву замок.

Однак на другий день, кажуть селяни, зняти його їх заставила поліція.

Олексій Шаран править у церкві більше десяти років. Думки про нього різняться: одні засуджують, інші підтримують і кажуть, що все – наклеп. Тепер церковні баталії в селі – на кожному кроці.

Журналісти ТСН вирушили у Володимир, де мешкає отець, аби поспілкуватися із ним.

«Хоч гараж був відчинений і на дворі стояв бус, до нас ніхто не вийшов. На телефонні дзвінки – не відповідає», – розповідають журналісти.

У селі цієї неділі під церквою планують організувати збори, де будуть вирішувати чи місце отцю Олексію в їхній парафії та почали збирати підписи про перехід церкви до ПЦУ.

Як повідомляв БУГ раніше, священник УПЦ з Володимир-Волинського Олексій Шаран привітав у фейсбуці президента Росії Володимира Путіна з Днем ангела.

Нагадаємо, священника УПЦ з Володимира-Волинського Олексія Шарана внесли в базу даних неурядової організації «Миротворець», що збирає інформацію про осіб, які вчинили злочин проти національної безпеки України та миру.




коментарів: 5
  1. Отця Олексія Шарана виведено за штат Володимир-Волинської єпархії. Настоятелем храму у Галинівці призначено іншого священника.

  2. А что, чтобы поздравить человека, нужно еще у журналюг разрешение спрашивать?

  3. Цей “отець” має таке ж відношення до церкви як і касир театру до мистецтва. Нахабний барига, чиї руки по локті в солярці.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

27 Квітня, Субота
26 Квітня, П’ятниця