<

На благодійному ярмарку біля Свято-Покровського храму Іванич на ЗСУ зібрали понад 56 тис. грн. Фоторепортаж

16:07 | 4.03.2024 / Іваничі / , , /
Перегляди
1758
/ Коментарі відсутні

3-го березня в Іваничах на території Свято-Покровського храму ПЦУ відбувся благодійний ярмарок на підтримку ЗСУ. На заході зібрали понад 56,5 тисяч гривень для військових.

Цього дня в церкві вшанували воїнів, які боронять Батьківщину. А також пом’янули Героїв, які загинули в бою за свободу України та її народу. Божественну літургію очолив архієпископ Володимирський і Нововолинський Матфей, який привіз для поклоніння вірянам ікону «усіх святих» із мощами святих. Парафіяни та духовенство Іваничівщини зустріли ікону біля церковних воріт й разом провели святиню до храму.

Священники пом’янули усіх загиблих воїнів, що віддали своє життя за Українську державу, зокрема тих, які були мешканцями колишнього Іваничівського району, помолились за життя і здоров’я військових, які наразі боронять рідну країну від окупантів, а також за мир і перемогу України у війні з росією.

Участь в заході взяли родини загиблих Героїв Іваничівської, Павлівської, Поромівської та Литовезької громад, а також представники духовенства, поліції, влади, громадськості, військовослужбовці та члени тероборони.

Опісля на території храму відбувся патріотичний концерт. Працівники Центру культури, дозвілля та спорту підготували цікаву святкову програму, під час якої потішили присутніх зворушливими піснями. Тих, хто не повернувся із зони бойових дій, вшанували хвилиною мовчання.

Окрім цього під час заходу діяв благодійний ярмарок. Парафіяни храму та місцеві мешканці, серед яких і команда волонтерки Галини Дзеньків, ГО “Герої не вмирають” та “Іваничівські господиньки”, приготували домашню випічку та різноманітні смаколики. А присутні залюбки ласували смачними солодощами, ухою та кулешем, пили квас, авторські чаї, каву й кисіль та жертвували кошти Збройним Силам України. Також на ярмарку можна було придбати дитячі іграшки, красиву канцелярію, авторські чаї, варення і льодяники, печиво з малюнками, вироби й сувеніри ручної роботи, а також всілякі оригінальні дрібнички.

Загалом під час заходу на ЗСУ зібрали 56 тисяч 592 гривні.

Детальніше про патріотичний захід – у фоторепортажі БУГу:




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

28 Квітня, Неділя
27 Квітня, Субота