<

В Іваничах вихованці недільної школи Свято-Пантелеймонівського храму ПЦУ виготовили 1,5 тисячі «підпалювачів» для захисників

13:38 | 30.01.2024 / Іваничі / , /
Перегляди
1016
/ 1 коментар

В Іваничах вісім діток разом зі священником у недільній школі виготовили з ватних дисків та парафіну півтори тисячі дисків-розпалювачів, які передали для військових на передову.

Вихованці недільної школи, яка вже шість років діє при Церкві Святого Пантелеймона ПЦУ, з початку війни активно допомагають військовим. І ось цими днями усі вісім діток, серед яких є і зовсім маленькі, виготовляли «підпалювачі» для захисників та захисниць. На кілька годин приміщення церкви перетворилося на “гарячий цех” з виготовлення «українських запальничок» із ватних дисків та воску.

Насамперед настоятель храму отець Ярослав ознайомив дітей з технологією виготовлення «розпалювачів». Опісля робота “закипіла”. Адже усі розуміли, що роблять дуже важливу справу – допомагають військовим.

У коментарі БУГу отець Ярослав розповів, що такий девайс чудово слугуватиме нашим захисникам для розведення багаття, розпалювання буржуйок чи пічок, допоможе підігріти воду в чашці, або ж може використовуватися для обігріву. За його словами, один підпалювач горить приблизно шість-десять хвилин, тому, мовляв, зимою для тих, хто нині в окопах і бліндажах, це вкрай необхідна річ.

“На фронті не буває легко, а у зимовий період нашим військовим крім ворога, дошкуляє ще й холод. Аби допомогти їм у цей непростий час, ми виготовляємо розпалювачі з ватних дисків. Це досить просто, а для наших захисників буде дуже корисно”, – зазначив священник.

Він зауважив, що також цими «запальничками» хочуть передати нашим військовим трішки домашнього тепла.

“Ми всі повинні допомагати нашим захисникам, починаючи з дитинства. Тим самим привчаємо діток до любові, як до Бога, так і до Батьківщини й до ближнього свого зокрема”, – наголосив отець Ярослав.

Спільними зусиллями вихованці недільної школи виготовили півтори тисячі “вогняних” дисків. Зовсім скоро вони відправляться на передову. Однак на цьому діти не зупиняються, а й надалі виготовлятимуть “розпалювачі”. Вони закликають долучатися до цієї справи усіх небайдужих мешканців селища, адже лише разом ми стаємо ближче до заповітної перемоги. Також дітки сподіваються, що тепло їхніх сердець та “вогняні” диски, зроблені маленькими руками хоча б трішки зігріють українських Героїв у холодні зимові дні та ночі.

Аби й надалі виготовляти “розпалювачі”, вихованцям недільної школи необхідна допомога. Потрібні кошти на закупку ватних дисків. Чим більше їх буде, тим більшу кількість «запальничок» зможуть зробити діти й цим вберегти бійців на передовій від холоду.




один коментар

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

28 Квітня, Неділя
27 Квітня, Субота