<

«Не одягнені відповідно»: викладачка етикету проаналізувала вбрання новообраних депутатів Володимир-Волинської міськради під час першої сесії

Цей запис опубліковано більш як рік тому
21:07 | 6.12.2020 / Володимир / /
Перегляди
108
/ коментарів 5

Першу сесію Володимир-Волинської міської ради восьмого скликання, яка відбулася 30-го листопада, відвідала викладачка етикету Анастасія Азанова. Вона оглянула вбрання новообраних депутатів та розповіла, хто з них одягнувся на захід доречно та має відчуття смаку в одязі.

Як розповіла Анастасія, йшла, вбравшись, відповідно до події – строго, стримано і в міру стильно, зробивши денний макіяж та у чобітках на низькому ходу.

“Мій настрій поступово почав падати, коли до зали стали заходити обранці. Ні, вони не були одягнені погано – вони були одягнені НЕ ВІДПОВІДНО. Серед гарних костюмів з вальяжно, а подекуди й недбало, розстібнутими верхніми ґудзиками сорочок, що є мовчазним свідченням бойкоту краваткам, також у залі я побачила гіпюр, м’який трикотаж, светрики, міні-спідниці, зім’яті сорочки та піджаки, височезні підбори. Тому дійшла думки, що потрібно роз’яснити поняття дрес-коду для формальних заходів”, – розповіла Азанова.

Формальний захід – офіційний захід, який проведено за встановленим порядком, розповідає знавчиня етикету. До такого переліку заходів відносять державні урочистості, різноманітні церемонії, високо світські події та політичні зустрічі. Організацією офіційних міжнародних зустрічей та перемовин делегацій займається протокольна служба, згідно вимог дипломатичного етикету.

“Мені дивно спостерігати, як прояви бунтарства і непокори усталеним нормам знаходять відображення у естетичних і культурних проявах самовираження дорослих людей. Пригадайте як школярі-підлітки починають бойкотувати шкільну форму і формальні обов’язкові елементи одягу на шкільних урочистостях – «не хочу, не буду, що я буду, як заучка і т.п.». І це прикро.

Бо, якраз таки, вміння гідно носити костюм, добирати складові образу один до одного – сорочка, блуза, колір піджака і брюк, жилет, спідниця, краватка, нагрудна хустка, шийна хустина, шкарпетки, панчішки, доречне взуття, пояс, аксесуари та зачіска – відображають культуру, інтелігентність, освіченість та класову приналежність”.

Сесія депутатів міської ради – це серйозний захід, а не похід у ресторан, на прогулянку, чи буденна робоча нарада, розповіла Анастасія. Крім того, це перша сесія, де урочисто та офіційно вступає до виконання обов’язків міський голова. Для міста – це найурочистіша і найбільш формальна подія, яка може бути. Далі в ряд з нею може стати робочий візит президента чи представників уряду.

Офіційна подія вимагає офіційного дрес-коду. Офіційного – тобто суворо ділового.

“Хтось може сказати «яка різниця у що вони одягнені – головне, щоб справлялися чесно служити громаді»… І той, хто так скаже, перекреслить та знецінить багатовікову культуру, традиції та суть представництва у владі.

Політики високого ешелону, яких ми бачимо щодня на екранах телевізорів, наймають команди іміджмейкерів, щоб мати відповідний до події та статусу зовнішній вигляд, гідно й по-представницьки себе поводити. Ви ж чути про іміджмейкерів? У політиці не може бути дрібниць: про ставлення до оточуючих і про свою усвідомлену відповідальність, одяг говорить перш ніж його власник”.

Його Величність діловий дрес-код. Правила та поради від Анастасії Азанової

Усталений класичний стиль одягу має чітко визначені фасони і колірну гаму: це прямі або напівприталені піджаки, світлі однотонні сорочки, класичні туфлі, брюки та краватки. Щодо кольорової гами – то тут також усе чітко визначено: темно-синій, темно-бордовий, темно-коричневий. Чорний не входить до категорії бізнес-кольорів, бо надає образу надвисокої строгості – використовується у костюмах для світських заходів (смокінги, фраки, траурні костюми).

Краще своєю увагою оминути використання усіх принтів, крім тонкої одноколірної смужки чи ледь помітної клітинки.

Жінкам потрібно чітко розуміти, що класичні образи не допускають використання напівпрозорих тканин, мережива і гіпюру, люрексу, блискіток та малюнків. Надайте перевагу цупким тканинам спокійному тону та фасонам одягу, які тримають форму.

Обрис вашої статури у діловій сфері грає роль: гарно посадженим на фігурі костюмом з чітко окресленими лініями ви, ніби, демонструєте світу свої тверді наміри, зібраність, цілеспрямованість та характер. Ви ж не хочете асоціюватися з хлипкою трикотажною одежиною…

Також жінкам важливо знати про взуття та висоту підборів: саме для нашої з вами зручності та з турботою про здоров’я, у діловому світі прийнятна висота підбору до 8 см. Взуття обов’язково має мати закриті пальці, тому літом носити туфлі з вирізаним пальчиком чи босоніжки – категорично забороняється.

Справедливо буде відкрити усі карти до кінця: серед ділового одягу також є певна градація за суворістю вимог та приводами їх застосування. Смарт кежл (smart casual), Напівформальний (semi-formal), Найкращий бізнес-костюм (Business Best): чим формальніший захід – тим офіційніший дрес-код.

“Із цих моїх довгих розповідей про важливість дотримання офіційного дрес-коду, давайте зробимо висновки. Депутати на першій сесії мали би бути одягнені згідно дрес-коду Business Best і, роблячи поблажку на місцевість та особливості менталітету, допустимими також був і напів-формальний дрес-код”, – додала знавець етикету.

Хто одягнувся доречно

Анастасія Азанова порахувала  усіх депутатів, які були вбрані відповідно.

Так були дві депутатки у стилі бізнес-кежл (через колір та фактуру вбрання), 22 депутати й депутатки – у напів-формальному стилі і 2 депутати за дрес-кодом бізнес-бест, інші ж – гіпюр, трикотаж, зім’ятий одяг і светрики.

Мій особистий топ: «Міс Дрес-код» – Ганна Медвєдєва, Тетяна Дьоміна, Наталія Василець; «Містер Дрес-код» – Костянтин Зінкевич, Олександр Дзядук. І як шкода, що інші чоловіки, яким неймовірно пасує діловий стиль, і, які мають гарні костюми, у цей день не надягнули краватку”.

Дотримання дрес-коду і вміння виглядати доречно до ситуації є показником усвідомленої культури та здорового позиціонування, розповіла Анастасія.

Більше фото з заходу у новині: у Володимирі-Волинському відбулася перша сесія новообраної міської ради




коментарів: 5
  1. Це все фігня! Ваш дрескот! Нам потрібен результат а не тупо банда в костюмчиках! Дістали ви зі своїми дрескотами у яких не зручно працювати! Одяг має бути зручним і щоб в ньому добре працювалося. Критика може бути тільки уже у сторону еротики і дикості. От не полінуйтеся і проаналізуйте як одягаються і у яких умовах працюють працівники GOOGLE. Ваш мозок зламається! Але судячи з ваших бачень “дрескоту”.. вряд ця інформація змінить ваше бачення…. людині потрібно мислити ШИРШЕ! СУчасне НАСТУПИЛО

  2. Це тільки я кого цей “критик” реально дратує чи ше когось?
    Спочатку свій look в порядок привела б, а потім вже до людей лізла.
    Ше піди на сіножать пастухів одінь по феншую, може корови молока більше давати почнуть.
    Лізе кожен зі своїми суб’єктивностями. Може надієшся шо на пів-ставки консультантом візьмуть чи чого туди приперлася.
    Ужас, блін, просто нема слів!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

26 Квітня, П’ятниця