<

Була складна, але стратегічні питання прийняті: Пальонка підсумував першу сесію у цьому році

09:15 | 7.03.2024 / Володимир / , , /
Перегляди
370
/ Коментарі відсутні

Міський голова підсумував перше засідання сесії у цьому році. За словами мера, вона була складною, але за важливі питання депутати проголосували.

Про це він розповів на брифінгу 5-го березня.

Сесія була складною довго тривала, але стратегічні рішення були прийняті позитивно. Йдеться про підтримку військових. Виділено кошти на будівництво центру реабілітації, укриття ліцею імені О. Цинкаловського, дофінансування приймального відділення, на відсотки по фонду енергоефективності.

«Що стосується виділення 27 млн на пункт постійної дислокації 100 бригади, думки були різними. Багато депутатів на профільних комісіях та погоджувальній раді говорили одне, а на сесії, чомусь всі зважали на те, що йде пряма трансляція, і були дуже обережними. Два наших депутати служать у 100 бригаді на офіцерських посадах. Думаю, вони б мали доносити інформацію до людей, чому це потрібно. Під час сесії один виступав, інший – взагалі нічого не говорив, мабуть, це й повпливало на прийняття рішення по цьому питанню», – розповів мер.

Читайте також:

Майже половина військовим: як у Володимирі розподілили 439 млн вільних залишків бюджету

Водночас він нагадав, що раніше приїжджали представники 100 бригади, які показували, що згідно з наказом МО у нашому місті має бути пункт постійної дислокації 55 батальйону. І тоді говорили, й депутати погоджувалися, щоб підтримати цю пропозицію. Кошти, які виділяли у попередньому році на ці потреби, не освоїли.

Пальонка зазначив, що гроші, які передбачалися на будівництво ППД лишилися, вони не перерозподілені на інші потреби. Командир 100 бригади, у телефонній розмові з мером, запевнив, що буде шукати аргументи, щоб переконати у необхідності виділення фінансування на облаштування пункту постійної дислокації.

Щодо коштів для ЗРП, то депутати прийняли рішення дати їх лише на ремонт КПП. Від керівників частини тепер залежатиме, чи переконають вони депутатів таки виділити гроші за іншими двома бюджетними запитами. Мер підтримує, щоб доробити розпочаті вже раніше ремонтні роботи.

«Зараз такий час, що потрібно шукати порозуміння у виділенні коштів. На підтримку військових в першу чергу, але й на закриття питань місцевого характеру, які є проблемні у нашій громаді також. Адже спілкуючись на прийомах з мешканцями міста, із сім’ями загиблих, з іншими категоріями населення, 85% людей – це питання місцевого самоврядування і життя в громаді. Якби нам уряд чітко сказав, що ці кошти мають йти військовим, а інших проєктів не реалізовувати, то ми б дослухалися. Сьогодні ж законодавство дозволяє виділяти кошти на різні проєкти, які є в громадах. І люди про них просять. Тому я завжди переконую, що потрібно домовлятися», – запевняє очільник громади.

До нього часто звертаються жителі з іншими потребами. Так, сім’ї загиблих нещодавно просили зробити тротуар на вулиці Ковельській праворуч на в’їзді у місто. Інша жінка, яка втратила на війні чоловіка, просили підсипати щебенем чи заасфальтувати одну з вулиць. Мешканці звертаються з різними питаннями щодо благоустрою у громаді.

Що стосується сесії, то Ігор Пальонка підсумував, що були прийняті всі стратегічно-важливі рішення.

Він розповів, коли почнуть будівництво центру реабілітації, на який виділили 100 млн грн. Тендер на початок робіт оголосять найближчими днями.

По укриттю в ліцеї імені О. Цинкаловського уже провели експертизу. Тендер буде оголошувати Управління капітального будівництва Волинської обласної військової адміністрації. Вони обіцяли співфінансувати роботи 50 на 50.

На сесії були ще ряд не простих рішень. Це зокрема здача мандата депутатом Сергієм Кобою. Він написав заяву, були питання, але депутати проголосували, чим дали можливість цій політичній силі завести нового кандидата, який буде тут на місці. Після проголосованого рішення міська рада написала лист до виборчої комісії, яка повідомить політичну силу, щоб вони подали наступного кандидата.

Також були неоднозначні питання по передачу квадрокоптерів «DJI Mavic» військовим.

«Деякі депутати запитували, чому завезли один Мавік, антену і дві зарядні станції на суму 377 тисяч гривень. Ми їх ще завезли 14-15 січня, тому що приїхала делегація. Хтось питав, чому до того не провели позачергову сесію. Як на мене – це елементарне питання. Їде міський голова в розташування бригади, не бачу проблеми в цьому», – не розуміє голова громади.

Він поділився, що наразі знову для військових закупили 20 квадрокоптерів «DJI Mavic», інше обладнання і будуть передавити в 100 бригаду ЗРП та 14 ОМБр, на сесії дане рішення підтримали. Пальонка знову планує поїхати в середині березня у відрядження на схід до наших військових формувань.

Нагадаємо, що на даній сесії також прийняли рішення про початок виготовлення документів на перенесення радянського обеліска слави з площі Героїв у Володимирі.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

27 Квітня, Субота
26 Квітня, П’ятниця