<

Нас не вчили бути щасливими: фахівці благодійного фонду «Відродження загальнолюдських цінностей» проводитимуть навчання у Володимирі

Цей запис опубліковано більш як рік тому
08:12 | 27.09.2022 / Володимир / , /
Перегляди
239
/ Коментарі відсутні

Міжнародний благодійний фонд «Відродження загальнолюдських цінностей» проводитиме у Володимирі спеціальне навчання для учасників бойових дій, переселенців та вчителів. За допомогою розроблених методів і програм, на базі технік дихання, фахівці розповідатимуть, як ставати щасливішими.

Фахівці фонду Наталія Толстова і Артем Кавалик, які проходили навчання у багатьох країнах, під час розмови з журналістами БУГу розповіли про діяльність своєї організації, про курси дихальних технік, які допомагають покращили свій психоемоційний стан шляхом зниження рівня тривоги і депресії, про проєкти і програми для підтримки військових, переселенців, педагогів й школярів, людей, які страждають від домашнього насильства, а також чим саме будуть займатись у Володимирі.

Артем Кавалик зазначила, що фонд займається розповсюдженням загальнолюдських цінностей у всіх сферах життя суспільства: в економічній, політичній і соціальній, а також захистом та відновленням навколишнього середовища.

“Наш фонд заснований в 1997 році в Женеві у Швейцарії. Головний офіс досі там знаходиться. Фонд працює у всьому світі. Наші техніки вже існують сотні років. В основному це дихальні техніки, медитація та базові знання, які стосуються кожної людини.

Вони побудовані на людських цінностях. Саме тому наш фонд і називається “Відродження загальнолюдських цінностей”. Ми цим і займаємося – відродженням важливих людських і моральних цінностей”, – зазначив він.

Експерт благодійного фонду уточнив, що дихальні техніки, які практикують у благодійному фонді, можуть допомогти усунути стрес, трансформувати негативні емоції, відновити і підтримати здоров’я, та загальне самопочуття.

Він переконаний, що зараз, у важкий період війни, це, дуже актуально. Адже стресів зараз чимало.

“Особлива прикмета нашого фонду – праця на війні. Там люди зіштовхуються з дуже важкими обставинами, з великим навантаженням, зі стресом й отримують важкі психологічні травми. І наша робота якраз полягає в тому, щоб допомагати людям позбавитися від стресу, полегшити свій стан і бути в гарному настрої.

А в Україні війна триває з 2014 року, а особливо з 24-го лютого цього року. Це дуже велика напруга. Воєнний стан і люди збентежені, у них стрес. І велика проблема в тому, що люди цього поки що навіть не відчувають, не усвідомлюють і не мають ніяких інструментів, як це змінити. Тому ми зараз дуже раді допомагати людям. Зокрема, і волонтерам, і військовим, і переселенцям, і всім, хто цього потребує. Для того, щоб вони змогли повернути свій нормальний стан, щоб бути в гарному настрої і щасливими”, – наголосив Артем.

Допомагають фахівці фонду «Відродження загальнолюдських цінностей» і жителям Володимира. Впродовж трьох днів вони займалися зі школярами. Також на три роки підписали меморандум з міською радою з міською радою. В рамках якого, експерти працюватимуть з чотирма групами, до яких в основному входять військові, переселенці, освітяни та жертви домашнього насильства.

“Нам дуже сподобалося. Ми приємно вражені тим, наскільки люди у Володимирі чутливі, як відверто можуть слухати і серйозно, з повагою відноситись до знань. Люди самі отримують досвід і дуже швидко, на очах, буквально за годину, в них змінюється настрій, з’являються якісь нові навички й це дуже гарно впливає на їхній стан і оточення”, – підкреслив фахівець.

Наталія Толстова, у свою чергу, пояснила, що найважливіша функція фонду – аби у світі, зокрема й в Україні, стало якнайбільше щасливих людей, адже тоді і вся нація буде щасливою.

“В нас є мета до якої ми всі йдем. Ми вважаємо, що нема поганих людей і всі ми рівні. Просто, якщо дуже багато стресу в житті, тоді людина починає себе не дуже гарно поводити. І це провина не людини, а її стресу. Тому людина, в якої менше стресів, має допомогти іншим. Тому ми працюємо зі стресом.

Адже щаслива людина не буде вчиняти насильства над кимось, не буде робити нічого поганого, вона буде більш впевненішою, в неї не буде бажання щось в когось відібрати, якось покарати чи щось інше зробити не дуже гарне для суспільства. Тому ми вважаємо, що щасливі люди – це міцне підґрунтя – до міцної нації. Тому ми це й робимо”, – роз’яснила пані Наталія.

Вона розповіла, що в Україні, і у Володимирі зокрема, благодійний фонд реалізовує три проєкти: “Ласкаво просимо додому, війська”, “Школа щастя” для вчителів і школярів та заняття з переселенцями.

Так, програма “Ласкаво просимо додому, війська”, що діє з 2014 року допомагає бійцям повернутися до життя, реабілітуватися та реінтегруватися в суспільство. А також впоратися зі стресом безпосередньо на полі бойових дій. Наталія вважає, що це допоможе військовим остатися живими і повернутися додому в доброму стані.

Пілотний проект “Школа щастя” націлений на допомогу вчителям та їхнім учням.

“Нас ніхто не вчив, як бути щасливими. Ні в дитсадочку, ні у школі. I на те щасливий ти, чи ні, ніхто не звертає уваги. Так ми можемо працювати й виконувати якісь свої обов’язки, але де воно те щастя? І ми подумали, що це дуже гарна назва. Тому працюємо з освітянами. Це дуже важливо, як вчителі працюють з нашими діточками, адже це наше майбутнє. Ми з’ясовуємо в якому стані вчителі, чи можуть опанувати свій розум, допомогти собі позбутися стресу та як вони надихають себе і діточок.

Так само паралельно працюємо із дітьми. Зразу розповідаємо їм, що таке дружба, як дружити, як себе підтримати, щоб бути гарним другом. А також, що робити, коли є на когось образа. Ми розповідаємо діткам як себе перезавантажити і перелаштуватися на життя і що таке щастя і навіщо їм воно потрібне”, – пояснила Наталія Толстова.

Також експерти зі щастя, як вони себе самі називають, переконані, що зараз дуже важливо допомагати переселенцям. Адже це дезорієнтовані люди, які перебувають в розпачі, не розуміють, що робити: будувати життя заново, повертатися додому, змінювати свій фах, працювати, або ж чекати якоїсь допомоги.

“Але життя іде й треба перелаштуватися. А для цього треба мати більше сили і сміливості, щоб якось впливати на своє життя і брати його до своїх рук. Тому ми також допомагаємо з цим справитися”, – зауважила Наталія.

Фахівці розказали, що під час своїх занять навчають, як за допомогою свого дихання вплинути на розум, почуття, відчуття, емоції та в цілому на життя і щастя.

“Ми хочемо, щоб люди розуміли, що вони самі можуть все контролювати. Це не залежить від громади, від суспільства, чи від того, що трапляється в країні. Бо люди цього не знають. Коли вони починають відпрацьовувати ці питання й отримувати такий досвід, а це дуже швидко відбувається, то стають вільнішими, їм стає легше дихати, у них з’являється гарний настрій. Нам приємно спостерігати як з чогось важкого і поганого стає гарне і красиве”, – наголосив Артем Кавалик.

Однак фахівці наголосили, що дуже важливо, щоб людина усвідомила свою проблему і потребу її вирішити. Тільки тоді усі заняття підуть їй на користь і допоможуть.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

26 Квітня, П’ятниця