<

Коти – це частина екосистеми Володимира, що потребує чуйного ставлення

Цей запис опубліковано більш як рік тому
09:01 | 5.11.2021 / Володимир / /
Перегляди
768
/ коментарі 4

Цього року з ініціативи місцевих зоозахисників безпритульних котів визнано частиною екосистеми Володимира. Таку практику застосовують у багатьох європейських країнах. Коти виконують дуже важливу роль, адже допомагають проводити дератизацію – скорочення популяції шкідливих та небезпечних гризунів у будинках.

Отже, їх необхідно берегти, а кількість контролювати виключно гуманними методами, – повідомляють на фейсбук-сторінці міста.

Із настанням холодів зоозахисники б’ють на сполох – більшість багатоквартирних будинків ізолюють підвальні приміщення та горища від проникнення не лише холодного повітря, а й котів. А у зимовий період ці приміщення найчастіше стають прихистком для хвостатих безхатченків.

Наразі у Володимирі розробляється Програма захисту безпритульних тварин. А поки що виконавчий комітет міської ради Володимира звертається до жителів з проханням не бути байдужими та внести вклад у поліпшення ситуації з безпритульними тваринами, стерилізуючи своїх домашніх улюбленців, аби їхнє потомство не поповнювало ряди безхатченків.

Також не забувайте, що коти, хоч і гуляють самі по собі, усе ж потребують нашої підтримки й турботи. І те, що деякі з них живуть на вулиці, зовсім не значить, що ставитися до котів можна із жорстокістю. А чи не найбільша жорстокість у такому випадку – байдужість.

Пам’ятайте, місто – це наш спільний дім, мешкати в якому має бути безпечно і комфортно усім.




коментарів: 4
  1. треба пам’ятати, що всі котики після смерті попадають в Рай і можуть поскаржитися на свого кривдника….

    • Скоро на одного менше стане, як колотого трьохчлена за насип винесуть.
      Да, чудо?

  2. Цікаво, а коти, яких ДОБРЯЧЕ підкормюють сусіди, будуть ловити гризунів?

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

1 Травня, Середа