<

На Волині торік медики зареєстрували понад 1,8 тисячу звернень з приводу нападу тварин

10:11 | 13.04.2024 / Новини / , , /
Перегляди
57
/ коментарі 4

На Волині торік зареєстрували 1816 звернень за медичною допомогою з приводу нападу тварин, 2022-го таких звернень було понад 1600. 720 людям (40%) призначено курс профілактичних щеплень.

На жаль, випадки захворювання на сказ трапляються і у людей. Якщо вчасно не звернутися по допомогу – інфікована людина може померти, попереджають у Волинському обласному центрі контролю та профілактики хвороб.

Сказ – це смертельно небезпечна хвороба, але йому на 100% можна запобігти. Тільки негайна вакцинація після інфікування може убезпечити вас від сказу.

Антирабічну вакцину застосовують для первинної імунізації людей, котрі були в контакті з хворою на сказ твариною, а також невідомими тваринами. Подальша ревакцинація здійснюється згідно зі схемою в закладах охорони здоров’я.

Вакциною для профілактики сказу область на сьогодні забезпечена в достатній кількості.

Фахівці центру проводять епідеміологічне розслідування кожного випадку звернення та комплекс заходів з профілактики сказу.




коментарів: 4
  1. Собак по мicту бiгае дуже багато, а ще гавкають вночи. Перейменуймо Нововолинськ у Собачий рай,собакам тут живеться нормально!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

29 Квітня, Понеділок