<

Керівництво Володимир-Волинської птахофабрики звинуватило владу у відсутності підтримки, у міськраді відповіли, що фабрика – не міське підприємство

Цей запис опубліковано більш як рік тому
20:10 | 18.06.2020 / Володимир / , , /
Перегляди
41
/ коментарів 15

«Влада має допомагати, а не стояти осторонь» – зазначила під час відповіді на запитання про ситуацію з коронавірусом на фабриці в ефірі 12-го каналу керівниця Володимир-Волинської птахофабрики Аліна Сич. За її словами, влада міста не допомагла у цій ситуації містоутворюючому підприємству, а звинуватила фабрику і подала пропозицію на обласну адміністрацію, щоб закрити підприємство.

У Володимир-Волинському міськвиконкомі відповіли, що птахофабрика не знаходиться на території міста і сплачує до міського бюджету порівняно мізерні податки, тому місто не має до фабрики відношення. Виконком проводить моніторинг захворюваності, а міський голова не просив закрити фабрику.

Позиція керівництва Володимир-Волинської птахофабрики

16-го червня в ефірі 12 каналу очільниця Володимир-Волинської птахофабрики Аліна Сич розповіла про деталі карантину на підприємстві, де частина співробітників захворіла на коронавірусну інфекцію, розповідає Район.in.ua.

«Тестування в державній лабораторії – тривалий процес, займає від трьох тижнів. Весь час наші працівники перебували на лікуванні і самоізоляції. В той же час було прийняте рішення – коштом підприємства проводити аналізи в приватних лабораторіях. Вартість одного тесту ПЛР в приватній сертифікованій лабораторії вартує 1400 гривень», – зауважила Аліна Сич.

Також керівниця птахофабрики додала, що кожен працівник компанії медично застрахований коштами компанії. За її словами, лікування усім працівникам покриває страховка.

Окремо голова наглядової ради розповіла про співпрацю з Володимир-Волинською міською радою.

«Досить дивною для нас, як для містоутворюючого підприємства, де працює понад 1600 людей, яке сплачує в місцеві бюджети багато податків, яке передало ТМО обладнання (кисневий апарат та найближчим часом ШВЛ), була реакція міського голови. Він жодного разу не звернувся до нашого підприємства з запитом про стан і кількість захворілих людей, не запропонував ні поради, ні допомоги. Швиденько організував комісію, до речі, не запросивши нас, де в усьому звинуватив птахофабрику та подав пропозицію на обласну адміністрацію, щоб закрити наше підприємство.

Мені здається, що влада має сприяти та допомагати такому соціально відповідальному підприємству в подоланні такої проблеми, а не стояти осторонь, коли ми фактично сам-на-сам в цій боротьбі. Такі «заходи боротьби» із бізнесом нагадують застарілі заходи Радянського Союзу», – наголосила Аліна Сич.

Позиція влади Володимира-Волинського

Інформація пор позицію міської влади була опублікована на офіційній сторінці у фейсбуці.

Як розповіли, “птахофабрика не є зареєстрованою у місті Володимирі-Волинському. Відтак, підприємство сплачує десятки мільйонів гривень податків до бюджетів інших населених пунктів. До бюджету міста у 2020-му році ним сплачено лише 32, 1 тис. грн.

“Упродовж карантину представники підприємства жодного разу не зверталися до міської ради щодо вжиття комплексу заходів із запобігання поширення інфекції.

Саме тому було винесено пропозицію до представництва птахофабрики офіційно пройти ІФА-тести працівникам у ТМО, на що отримано однозначну відмову.

У місті Володимирі-Волинському та Володимир-Волинському районі великі підприємства зробили тестування усім своїм працівникам. Це нормальна практика для бізнесу – дбати про здоров’я людей, які там працюють”, – йдеться у дописі.

Також, наголошують, міський голова не просив вжити заходів щодо закриття Володимир-Волинської птахофабрики.

“Для мерії Володимира-Волинського найголовніше – здоров’я кожного мешканця, адже тільки завдяки спільним зусиллям влади і бізнесу ми зможемо оперативно побороти пандемію”.




коментарів: 15
  1. Алiнка, дай їм всім добрячого прочухана, а то тільки штани просиджують і пуза відpощують.

  2. Ніколи не зрівнюйте хлів та фабрику!
    Живність з хліва вирощена з любов’ю та користью!
    А жорло з фабрик тільки за ради наживи!!! з порушенням всіх видимих і не видимих вимог
    Це навіть не колишні колгоспні ферми колишньої імперії

    • Відчуття таке наче за тих часів не смерділо. Як зі сходу вітер-то цукровий давав, західній- пташник. Тепер тільки цукровий відсутній зате свиноферма чи що там.

  3. Як то за совітів мясокомбінат смердів на все місто то боялися лишній раз хавкнути , івна б ви наїлися)

  4. Позакривайте все що смердить і димить: птахофабрики, кроноспан, ливарні заводи, олійно-жировий, курчака і.т.д, а самі тоді п…здуйте всі за кордон панам нужники чистити, там буде вам пахнути.

  5. В них теж такі проблеми. В селі ні свиней ні курки не потримаєш. Теж смердить сусідам. Тільки коли жерти хочеш то всі до прилавків летять. І не думають що годину тому цей шашлик ще рохкав чи яйця ніс. А на рахунок нужників то і в них в нас теж чистять.

  6. А якщо чесно то у вас більше проблем не має тільки аби пожерти, напитися і пособачитись.

  7. А ви цікавились коли небудь для чого будують смердючі пташники,замість того щоб побудувати нормальний завод!
    Всі такі блаженні та наівні думаете що вас кормити будуть!)))

  8. Підказка!
    Це ще Вальцман. зі своїми жидками-соратникамив у свій термін президентства мутити почав

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

26 Квітня, П’ятниця