<

Розвінчуємо міф: чи краща курка з ринку за куплену у супермаркеті

17:10 | 19.04.2024 / Володимир / /
Перегляди
340
/ Коментарі відсутні

У щоденному світі українців зустрічаються сотні стереотипних думок, які заважають нам жити комфортно. Серед них і те, що курка з ринку — краща за куплену у супермаркеті. БУГ та Володимир-Волинська птахофабрика вирішили спростувати цей міф.

Погодьтеся, стереотипи часто заважають жити нам яскраве життя та додають незручностей. Люди завжди думають, а що подумають інші…

Також часто ми зустрічаємось зі стереотипами щодо харчування, бажаючи вберегтися, люди помилково думають, що закордонне – завжди краще, чи куплене на ринку – якісніше за продукцію, виготовлену на виробництві.

Від стереотипів, у першу чергу страждаєте ви самі. Тому що купуєте, витрачаючи більше часу та за більші кошти, але не факт, що якіснішу продукцію. Також страждає український бізнес, який стикається із багатьма викликами сьогодення.

Виникають стереотипи здебільшого від нашого небажання розібратися в ситуації і від довірливості всіляким неперевіреним джерелам. Так і виник наступний міф про те, що курка з ринку краще курки з супермаркету.

І якщо ви подумали, що дійсно так і є і погоджуєтеся з цим міфом, то цей допис для вас. Промислове курча – це птиця спеціальної породи. Всі знають, що бройлер більший ніж курка-несучка, це залежить від породи. Тому за місць його вага, при правильному харчуванні, сягає 1,5 кг.

Ще один стереотип – курка, вирощена на фабриці нашпигована антибіотиками. Але це не так. Ліки, що можуть містити антибіотики дають курчатам максимум до 25 днів. Після — ніяких антибіотиків, адже потрібно витримати проміжок часу, щоб вони повністю вийшли з організму птиці перед забоєм. Така птиця може маркуватися «без антибіотиків». Якщо ж виробник ставить маркування «вирощено без антибіотиків», як це робить Володимир-Волинська птахофабрика, то це означає, що на жодному етапі вирощення курчат антибіотики не використовувалися.

Про антисанітарію на виробництві не може йти мова, там суворий контроль за дотриманням санітарних норм. Окрім постійної присутності представників Держпродспоживслужби, фабрики проходять сертифікацію HACCP та ISO.

А от, що стосується домашньої курочки, то тут ви дієте на свій страх та ризик.

Виробник суворо слідкує за свіжістю продукції. Дата виробництва, умови транспортування, зберігання та викладення на полиці товару постійно контролюється виробником. А як щодо продукту із села?




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

3 Травня, П’ятниця
2 Травня, Четвер