<

Індустріальні парки: над чим працюють у Нововолинську та що запроваджуватимуть у Володимирі

Цей запис опубліковано більш як рік тому
23:50 | 5.12.2021 / Володимир, Нововолинськ / /
Перегляди
1689
/ коментарі 2

Проблематика та перспективи створення в Україні індустріальних хабів обговорювалася на ІІІ Форумі індустріальних парків за участю парламентарів, урядовців, представників державної виконавчої влади та органів місцевого самоврядування. Говорили, зокрема, і про індустріальний парк у Нововолинську та його створення у Володимирі.

До дискусії в режимі онлайн долучився і заступник голови обласної ради Григорій Пустовіт, – повідомляє Волинська ОДА.

Організатор всеукраїнського форуму – Торгово-промислова палата України. Її президент Геннадій Чижиков зауважив, що 2022 рік повинен стати переломним у процесі створення в Україні індустріальних парків. Їх розглядають як драйвер економіки, інструмент залучення інвестицій, створення додаткового внутрішнього валового продукту та нових робочих місць.  

Григорій Пустовіт зазначив, що на Волині вже створено Індустріальний парк «Нововолинськ». Ведеться підготовка до конкурсу на обрання керуючої компанії. Його розглядають як основний чинник у трансформації робочої сили, яка вивільниться в результаті реформи вугільної галузі. 

Також запланували створення ІП «Володимир – Волинський». Земельна ділянка розташована вздовж автомагістралі державного значення Устилуг-Луцьк-Рівне. Завершується розробка його концепції та проводиться розрахунок ресурсів, необхідних для облаштування.

За словами голови парламентського комітету з економічного розвитку Дмитра Наталухи ще цього року у додаток до рамкового закону про розвиток ІП Верховна Рада має намір ухвалити і ряд стимулюючих законодавчих актів. Йдеться, зокрема, про відшкодування з держбюджету відсотків за кредитами на облаштування ІП та приєднання їх до електромереж, звільнення від мита, ПДВ і окремих місцевих податків.

Заступник голови Волиньради також повідомив, що вже виділено 50 га площ під створення ІП «Ковель». Він буде цікавий для інвесторів надзвичайно вигідною транспортною логістикою, адже поруч і міжнародна автомагістраль Київ-Ковель-Ягодин, і  залізничне сполучення Ковель-Львів, і євроколія Ковель-Ягодин. На території цього ІП планується розміщення підприємств з агропереробки та переробки лісової продукції, машинобудування, виробництва харчових продуктів, а також об’єкти логістики, сервісного та митного обслуговування.

Індустріальні парки – це територія, яку виділяють спеціально для промислового розвитку. Її облаштовують технологічною інфраструктурою – підводять комунікації, ремонтують приміщення, організовують охорону та на конкурсних засадах призначають управляючу компанію. Відтак, бізнес і потенційні інвестори зацікавлені розмістити свої виробничі потужності саме на такій території, оскільки  мінімізують свої матеріальні, фінансові, трудові та часові витрати, а також можуть отримати супровідні послуги від керуючої компанії. Вигоди для держави і місцевих громад — це нові робочі місця, активізація економічної діяльності та розвиток територій.




коментарів: 2
  1. Ага тримайте кишені ширше ! індустріальний парк ОСНАСТКА вже “працює” багато років …… море коштів в місцевий бюджет приніс ?

  2. БІзнес і потенційні інвестори готові розмістити свій капітал, свої виробничі потужності саме на такій території, де буде фінансовий спокій та правові гарантії для розвитку бізнесу, промисловості; коли інвестор буде впевненим, що любі екстремістські виродки, які рахують себе пупом України, під любими гаслами не віднімуть чи відіжмуть той капітал, який буде вкладений в розвиток української економіки та фінансової стабільності.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

26 Квітня, П’ятниця
25 Квітня, Четвер