<

Голова Зарічанської ОТГ Ігор Пальонка пояснив позицію громади проти об’єднання з Володимиром-Волинським

Цей запис опубліковано більш як рік тому
12:45 | 5.02.2020 / Володимир / , , , , /
Перегляди
4
/ Коментарі відсутні

У студії БУГу побував голова Зарічанської ОТГ Ігор Пальонка і відповів на запитання, що стосуються можливості об’єднання Зарічанської ОТГ з Володимиром-Волинським, побоювань громади щодо подібного союзу і пояснив чітку позицію громади «проти».

За словами Ігоря Пальонки, люди в громаді обурені рішенням об’єднати Заріччя з містом, оскільки воно було раптовим, з громадою ніхто про це не домовлявся, а вирішили за них.

“Люди мене вибрали і я доводжу позицію громади. Якщо маємо спільно працювати, то має бути чіткий план дій: що і як має далі бути… Треба людей раніше підготовлювати, можливо б і домовилися, але ця ситуація, як грім серед ясного неба, тому люди і обурулися. Нема офіційного звернення (від міста. ред.), усе чутки і конкретики немає і ситуація складна, ми нічого не знаємо. “, – розповів Пальонка.

Крім того, особливо мешканці віддалених сіл стурбовані, чи після подібного об’єднання справи в селі йтимуть на краще.

“Найголовніше, щоб наші села не були обділені розвитком. Ми відновили дитячий садочок, будуємо футбольне поле, заасфальтували дороги. Треба, щоб селяни відчували, що село не забуте, що про нього дбають. Коли були під районною владою, то нас фінансували по залишковому принципу”, – розповів голова ОТГ.

Як зазначив Пальонка, немає чітких критеріїв об’єднання громад.

“Попередній рік ми треті в області по доходах. Ми маємо 16 місце в Україні. І є питання чому так. Немає єдиного підходу до формування громад”.

Запитали в Ігоря Пальонки чи мають підгрунтя чутки про можливість його балотування на мера після об’єдннання, якщо таке відбудеться.

“Сьогодні до останнього борюся за громаду. А далі буде далі. Не готовий відповісти. Це чутки, я таке не роглядаю, але якщо об’єднають і треба буде відстоювати позицію села, то побачимо”, сказав Пальонка.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

26 Квітня, П’ятниця