<

Депутати Володимир-Волинської міськради звернулись до ВРУ щодо заборони продажу поліетиленових пакетів

Цей запис опубліковано більш як рік тому
15:24 | 29.02.2020 / Володимир / , /
Перегляди
2
/ 1 коментар

28-го лютого депутати Володимир-Волинської міськради проголосували за звернення до Верховної Ради України щодо вирішення питання заборони на законодавчому рівні використання поліетиленових пакетів в магазинах та точках продажу товарів.

Про це йдеться на офіційному сайті Володимира-Волинського.

Беручи до уваги петицію “Заборона реалізації та використання поліетиленових пакетів” Богдана Басніна, яка набрала потрібну кількість голосів, відповідно до п. 4.4 “Порядку подання на розгляд електронних петицій до Володимир-Волинської міської ради” міська рада вирішила направити до Верховної Ради України та народного депутата України Ігоря Гузя звернення щодо вирішення на законодавчому рівні питання використання поліетиленових пакетів в магазинах та точках продажу товарів.

Законодавством України не передбачено право органів місцевого самоврядування встановлювати заборону обігу товарів на території відповідної адміністративно-територіальної одиниці, а також встановлювати відповідальність за такі порушення.

Володимир-Волинська міська рада звернулася з проханням врахувати пропозицію депутатів при прийнятті у другому читанні проєкту Закону України “Про зменшення кількості пластикових пакетів в цивільному обігу”.




один коментар
  1. Обмежувати кількість пластику потрібно, але перед тим, як ввести заборону, треба забезпечити гідну альтернативу поліетиленовій тарі.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

26 Квітня, П’ятниця
25 Квітня, Четвер