<

Переливання з пустого в порожнє: іваничівські депутати закликали місцеві парафії УПЦ мп вийти зі складу московського патріархату

20:39 | 13.06.2023 / Іваничі / , , , /
Перегляди
1003
/ 1 коментар

Депутати Іваничівської селищної ради на сесії 13-го червня ухвалили звернення до священнослужителів та парафіян Української православної церкви московського патріархату, що діють на території громади.

Ініціював звернення до вірян УПЦ мп депутат Сергій Лойко, який нещодавно повернувся з війни.

У зверненні депутати закликали священнослужителів УПЦ мп змінити канонічний статус церков та вийти з московського патріархату.

Основний наголос зробили на тому, що УПЦ мп впродовж свого існування в Україні використовувалася росією, як знаряддя пропаганди «руского міра». А наразі ворог, з благословення московської церкви, позбавляють життя, мордують, ґвалтують, викрадають дітей, а домівки рівняють із землею.

Також іваничівські депутати вважають, що служителі української філії російської церкви роками зомбували вірян. А війна, мовляв, остаточно викрила справжню подобу московитської агентури в рясах.

Обранці громади закликали парафіян та священників місцевих храмів московського патріархату зробити свідомий вибір і вийти з-під юрисдикції російського патріарха, який благословляє убивство українців.

“Ми закликаємо священнослужителів і вірян УПЦ МП на території громади розірвати будь-які зв’язки з російською православною церквою і, нарешті, домогтися остаточної релігійної незалежності України від москви та утриматися від вчинення будь-яких дій, які можуть бути використані на користь держави-агресора”, – йдеться у зверненні.

Зауважимо, що в коментарях під текстом цього звернення, яке працівники селищної ради оприлюднили у соціальних мережах, місцеві мешканці назвали його “переливанням з пустого в порожнє”. Іваничівці вважають, що потрібно було приймати радикальніші рішення, наприклад, про заборону діяльності московських церков.

Так волонтерка Олександра Шептор зазначила, що не розуміє цього звернення. На її думку, це повинен бути наказ від голови громади, а не слова, які давно всім відомі, інакше це все буде тягнутися ще довго.

А Віктор Вілентко, який наразі перебуває на передовій, взагалі назвав прийняте звернення “чистим розводняком”. Він переконаний, що місцевих мешканців знову пошили в дурні.

Нагадаємо, разом із зверненням до священників та парафіян УПЦ мп депутати Іваничівської селищної ради прийняли ще одне звернення – до Президента України та Верховної ради з вимогою заборонити діяльність УПЦ мп в Україні. Водночас самостійно рішення про заборону діяльності храмів московського патріархату на території Іваничівської громади, чи розірвання з ними договорів оренди навіть не розглядали. Цим формальним зверненням, яке ні до чого не зобов’язує, депутати лише зняти із себе відповідальність.




один коментар
  1. Ні. Яку відповідальність можна зняти з себе, коли її не існувало взагалі? Навпаки. Тепер вони взяли на себе відповідальність за боягузливе та вірнопіддане рішення сесії, яке ні до чого їх не зобов’язує. Бздл*ве і сц*кливе плем’я, писок якого лукаво визирає з дверей навищого кабінету райради.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

28 Квітня, Неділя
27 Квітня, Субота