<

Депутати Іваничівської селищної ради вимагають Президента і Верховну Раду заборонити діяльність УПЦ мп в Україні

17:09 | 13.06.2023 / Іваничі / , , , /
Перегляди
800
/ 1 коментар

13-го червня на позачерговій 27-ій сесії Іваничівської селищної ради депутати звернулися до Президента України та Верховної ради з вимогою заборонити діяльність Української православної церкви московського патріархату в Україні. Водночас самостійно рішення про заборону діяльності храмів московського патріархату на території Іваничівської громади, чи розірвання з ними договорів оренди не приймали.

Звернення про заборону діяльності УПЦ на території України депутати прийняли одноголосно.

Як зазначили в проєкті рішення, звернення вирішили прийняти, враховуючи антиукраїнську та антидержавну позицію релігійних організацій УПЦ мп (офіційно зареєстрованої як Київська митрополія Української православної церкви), яка не засудила російську агресію в Україні та злочини московських окупантів впродовж війни та непоодинокі факти колаборації представників церкви московського патріархату з державою-окупантом.

Окрім цього, звернення має ще одну мету – забезпечення прагнень і духовних потреб територіальної громади.

“Іваничівська селищна рада вирішила: звернутися до Президента України Володимира Зеленського визначити відповідно до статті 93 Конституції України законопроєкти «Про забезпечення зміцнення національної безпеки у сфері свободи совісті та діяльності релігійних організацій» (реєстраційний № 8221) та «Про внесення змін до деяких законів України щодо діяльності релігійних організацій» (реєстраційний № 8371)  невідкладними – для їхнього позачергового розгляду Верховною Радою України.

А також звернутись до Верховної Ради України у найкоротші терміни прийняти відповідні зміни до законодавства України щодо заборони діяльності Української православної церкви московського патріархату (офіційно зареєстрованої як Київська митрополія Української православної церкви) в Україні”, – йдеться в документі.

Слід зауважити, що саме рішення чомусь має дещо завуальовану назву “Про зміцнення національної безпеки у сфері свободи совісті”.

Наголосимо, що Іваничівська рада не заборонила діяльність УПЦ мп на території своєї громади і не прийняла рішення про розірвання договорів оренди з релігійними організаціями московського патріархату, як це раніше зробили Нововолинська та Володимирська громади. Іваничівські депутати лише прийняли формальне звернення, яке ні до чого не зобов’язує, намагаючись таким чином зняти із себе відповідальність.

Нагадаємо, раніше Володимирська райрада заборона діяльність УПЦ мп: із Зимненським, Низкиничівським монастирями та Успенським собором хочуть розірвати договір оренди.

На сесії Волиньради депутат Андрій Бокоч та помічник нардепа Ігоря Гузя звернувся до облради щодо позбавлення права оренди земельних ділянок, що знаходиться під церквами та храмами УПЦ мп на Волині. Зокрема, у Володимирському районі йдеться про Успенський собор, Зимненський та Низкиницький монастир. Тож 11-го квітня облрада заборонила діяльність УПЦ мп на території Волинської області.

Напередодні 19-го квітня Нововолинська міська рада прийняла рішення про заборону діяльності УПЦ мп та припинення договорів користування земельними ділянками трьом храмам УПЦ мп на території громади, а саме: Низкиницькому монастирю, Свято-Вознесенському храму на 15-мі мікрорайоні та церкві Святого великомученика і цілителя Пантелеймона, що біля 4 шахти. А 24-го квітня у Володимирі припинили право оренди релігійним громадам Успенського собору та Миколаївської церкви УПЦ мп.

Читайте також:

Ігор Гузь: 46 народних депутатів звернулися до Шмигаля, аби перевірити Успенський собор, Зимненський та Низкиницький монастирі




один коментар
  1. Читала я те звернення. Це звернення ні від кого і в нікуди. Звернутись до всіх парафіян, це все рівно що звернутись ні до кого. Є певний порядок оформлення звернень, кому воно адресовано? Повна суперечність ЗУ “Про звернення”.
    Щоб ви зрозуміли, це все рівно що написати таке ж в рашку москалям, типу для всіх жителів бандерстану щоб війну закінчили, бо це одне лише неподобство. Ну думаю ви зрозуміли.
    Від такого звернення абсолютно ніяких дій не буде, воно абсолютно нікому не потрібне, і нікчемне, типу показали своє принципове фу для показухи і все.
    Стидоба і дика тупість влади, котра ніц не знає, не хоче знати і підучитись і не розуміє де вона є і що робить.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

28 Квітня, Неділя
27 Квітня, Субота