<

Володимирська райрада заборонила діяльність УПЦ мп: із Зимненським, Низкиничівським монастирями та Успенським собором хочуть розірвати договір оренди

Цей запис опубліковано більш як рік тому
12:14 | 13.04.2023 / Володимир / , , /
Перегляди
9544
/ коментарі 4

У Володимирському районі заборонили діяльність УПЦ московського патріархату (офіційно зареєстрованої як Київська митрополія Української православної церкви). Із релігійними громадами УПЦ мп, які використовують храми – пам’ятками архітектури,хочуть розірвати договори оренди.

Відповідне рішення “Про забезпечення зміцнення національної безпеки у сфері свободи совісті та заборону діяльності Української православної церкви” прийняли на позачерговій сесії Володимирської районної ради 13-го квітня. За нього проголосували 29 депутатів. Виступав по даному питанню голова Володимирської районної ради Віктор Хиць. Також на засідання запросили й архієпископа Володимирського та Нововолинського владику Матфея.

Тож районна рада, слідом за обласною радою, вирішила:

1. Звернутися до Президента України визначити відповідно до статті 93 Конституції України законопроєкт «Про забезпечення зміцнення національної безпеки у сфері свободи совісті та діяльності релігійних організацій» невідкладним – для його позачергового розгляду Верховною Радою України.

2. Заборонити діяльність Української православної церкви московського патріархату (офіційно зареєстрованої як Київська митрополія Української православної церкви) на території Володимирського району.

3. Рекомендувати Волинській обласній військовій адміністрації (Ю. Погуляйко) розірвати договори оренди (користування) з релігійними громадами УПЦ МП, що користуються храмами, які є пам’ятками архітектури.

Зазначимо, що аналогічне рішення про заборону УПЦ мп прийняли 11-го квітня на сесії Волинської обласної ради. Окрім заборони УПЦ мп, голова Волинської ОВА Юрій Погуляйко має прийняти рішення про розірвання договорі оренди із релігійними громадами УПЦ мп, які використовують місцеві храми – пам’ятки архітектури.

На обласній раді помічник нардепа Ігоря Гузя та депутат облради Андрій Бокоч звернувся до Волинської облради щодо позбавлення права оренди земельних ділянок, що знаходиться під церквами та храмами УПЦ мп на Волині. Зокрема, у Володимирському районі йдеться про Успенський собор, Зимненський та Низкиницький монастир.

Цікавим є той факт, що Зимненський монастир був переданий у користування релігійній організації «Святогорський Успенський Зимненський ставропігіальний жіночий монастир Волинської області» розпорядженням голови ОДА у 2003 році, а договір про надання у користування був підписаний Юрієм Погуляйком уже в 2020-му році, коли росія напала на Крим та східні області України. Тож сподіваємось, що Волинська ОДА виправить свою помилку та розірве договори з релігійними організаціями, які підпорядковуються РПЦ.




коментарів: 4
  1. Добре. Заборонили діяльність монастирів та церков РПЦвУ, у Володимирському районі райрадою, на які розповсюджується її вплив. А в Нововолинську що? Наскільки відомо, на його території теж є два храми МП. Міський голова та депутати міськради знову змовчали, бо чогось, як завжди бояться?

    • Чекають коли ВР прийме закон ,чи поправку ,бо ці всі заборони можна спокійно оскаржити в суді і скасувати.

      • Щось ВР не спішить розбиратись з кацапською сектою ,та й не дивно ,бо туди половина цих дармоїдів з під купола ходить ,а Паша ще їх налякав анафемою .

    • В Нововолинську немає храмів пам’яток архітектури, щоб більш-менш законно розірвати договір, треба чекати або заборони від ВРУ, або щоб громади самостійно переходили.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

27 Квітня, Субота
26 Квітня, П’ятниця