<

Жоден з українських політиків не мали і не мають контролю щодо позиції та рішень церкви, – Епіфаній

Цей запис опубліковано більш як рік тому
22:03 | 13.04.2023 / Новини / , , /
Перегляди
272
/ Коментарі відсутні

Предстоятель Православної церкви України Епіфаній у чистий четвер заявив, що ніхто з українського політикуму не впливатиме на рішення ПЦУ.

Про це йдеться у зверненні предстоятеля ПЦУ Епіфанія.

“Жоден, підкреслюю – жоден з українських політиків не мали і не мають контролю щодо позиції та рішень церкви”, – наголосив Епіфаній.

За його словами, завдяки українському суспільству та крокам держави сьогодні триває звільнення українського православ’я від ярма “русского міра”.

Проте “супротивники”, використовують фальшиві аргументи та інші брудні засоби, щоби перешкодити цьому. Одним з таких засобів, каже Епіфаній, є наполегливе намагання представити ПЦУ заручницею чи учасницею партійної боротьби.

“Рішуче і твердо заявляю перед усією громадою – ми не дозволяли дотепер і надалі не дозволятимемо робити цього” – підкреслив він.

Предстоятель підкреслив, що ПЦУ намагаються дискредитувати, представивши її начебто церквою “Петра Порошенка”.

“Ми неодноразово спростовували такі брехливі плітки не лише через заяви, але самими реаліями нашого життя. Ані Петро Порошенко, ані будь-який інший політик, незалежно від того, представляє він владу чи опозицію, не відіграє у житті Православної Церкви України якоїсь виняткової ролі, яка давала би будь-кому підстави з цими іменами в такому контексті ув’язувати нашу Помісну церкву”, – повідомив Епіфаній.

Епіфаній каже, що різні регіональні клани вперто намагалися добитися впливу на ПЦУ, але зазнали невдачі. Він також назвав відвертою брехнею заяви про те, що він особисто кимось контролюється.

“Такі твердження – відверта брехня і брудний наклеп”, – підкреслив він.

При цьому Епіфаній висловив переконання що спільними зусиллями вдасться подолати всі виклики і проблеми, які стоять перед українським православ’ям.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

27 Квітня, Субота