<

Декомунізація та дерусифікація триває: у Володимирі планують перейменувати понад 30 вулиць

Цей запис опубліковано більш як рік тому
14:54 | 3.05.2022 / Володимир / , , /
Перегляди
4819
/ коментарів 10

В зв’язку з підлим воєнним нападом росії на Україну, щоб позбутися радянських міток, у Володимирі хочуть змінити назву 34-ох вулиць.

Було дане доручення управлінню інфраструктури, яке підготувало перелік вулиць. Він ще не остаточний, його переглядатимуть і вивчатимуть науковці та історики. Про це на брифінгу 3-го травня повідомив міський голова Ігор Пальонка.

Попередньо у списку на перейменування є такі вулиці: Алябушева, Берегового, Гагаріна, Глінки, Гоголя, Декабристів, Ільїна, Карбишева, Кожедуба, Комарова, Крилова, Левенцова, Лобачевського, Ломоносова, Менделєєва, Мілашенкова, Митіна, Курченко, Некрасова, Павлова, Попова, Поповича, Пушкіна, Сахарова, Солопа, Станіславського, Тараскіна, Туполєва, Тургенєва, Філатова, Чернишевського, Чайковського, 9 травня.

Цей перелік ще будуть розглядати на комісії залучатимуть громадськість. Саме рішення про перейменування вулиць у Володимирі прийматимуть на сесії.

Ці вулиці хочуть переназвати на честь загиблих наших героїв.

“Я особисто планую відвідати кожну сім’ю загиблого, поспілкуватися з рідними, чи вони не будуть проти, щоб на честь їхнього чоловіка чи сина назвали вулицю у місті”, – додав мер.

Нагадаємо, раніше21-го квітня на площі у Володимирі демонтували стели з радянськими знаками. 22-го квітня відправили слідом за рускім кораблем відправили радянський танк, що стояв на розі вулиць Устилузької та Драгоманова. 26-го квітня у Володимирі знесли пам’ятник НКВДистам по вулиці Устилузькій.

Не визначеною лишається доля обеліска слави на площі Героїв…




коментарів: 10
  1. А яке відношення мають Гоголь, Ломоносов, Менделєєв та інші до комунізму і відповідно до декомунізації? А таблицю Менделєєва по хімії заборонять вивчати?

    • Трохи неправильно назвали, має бути не декомунізація а дерусифікація.
      Зустрічне запитання, а яке відношення Ломоносов має до України а Мєндєлєєв, і до України, і до періодичної таблиці елементів.
      P. S
      …як і Успенський собор, Зименський монастир – до Москви

  2. Цікаво, той хто складав цей список вулиць, якщо незнають хто були ці люди, то для себе скористались Google і прочитали.
    По цій логіці, “Таблицю Менделєєва” потрібно заборонити – декомунізувати.
    Невизнавати велич літератури уродженця Полтавщини Гоголя. Уродженця Сумщини Кожедуба…….. Люди включайте трохи логіку, бо з такими темпами і нічого видатного у нас не залишиться

    • Так для загального розвитку-таблиця Менделеєва це 19 ст.Тепер СВІТ
      складаеться з ,боюсь помилитись, 19 чи 22 елемента,бозони,мезони,кварки і тд.Але це ще не остаточно,тепер є така ТЕОРІЯ СТРУН,яка стверджує,що ВСЕСВІТ складається з однієї малесенької частки! Якщо когось цікавить гугл у поміч.

  3. Замініть у назві декомунізацію на дерусифікацію – це різні речі. Ці вулиці за законом про декомунізацію не попадають на перейменування, а за дерусифікацією – попадають. Кожедуба, Декабристів і Сахарова варто залишити.

  4. Переіменуйте місто володимир у Сєрьога чи шось таке.
    Я б не жив у місті з назвою імені путлєра.
    Фу!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

26 Квітня, П’ятниця