<

В Україні можуть зробити платними деякі ділянки доріг

Цей запис опубліковано більш як рік тому
01:15 | 11.10.2019 / Новини / /
Перегляди
0
/ 1 коментар

Міністр інфраструктури України Владислав Криклій розповів, що ділянки доріг Львів-Краківець, київська кільцева, Біла Церква-Київ можуть стати платними.

Про це він повідомив в ефірі “Сніданку з 1+1”, передає ТСН.

“Одеську трасу робити зараз автобаном не зовсім актуально. Якщо ми хочемо говорити про якісь платні дороги, концесійні, то у нас є інші ділянки. Наприклад, київська кільцева, була б дуже актуальною. На цій ділянці точно потрібно щось робити, – повідомив він.

Криклій наголосив, що концесійні платні дороги завжди мають бути альтернативними до безкоштовних.

За його словами, у стратегічних планах немає будівництва платної дороги на одеській трасі. “Ми зараз маємо робити розрахунки щодо будівництва платних доріг. За планом у нас: Львів-Краківець, київська кільцева, Біла Церква-Київ”, – додав міністр.

Нагадаємо, що у лютому 2018 року Верховна Рада України ухвалила закон, що дозволяє передавати на умовах концесії дороги загального користування державного значення, будівництва і експлуатації.

Згідно з законом, автомобільні дороги будуть відносити до розряду платних лише за умови їх суттєвого удосконалення та забезпечення альтернативного проїзду транспортних засобів безоплатними автомобільними дорогами.




один коментар
  1. План влади побудувати новi дороги за рахунок акцизу зiбраного з пального i розмитнення автомобiлiв провалився- грошей НЕМА! Будем платити за дороги

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

26 Квітня, П’ятниця
25 Квітня, Четвер