<

Ґрунтова дорога в Локачинській громаді в ямах: розповіли, чи планують її ремонтувати

21:10 | 15.07.2023 / Новини / , , /
Перегляди
353
/ Коментарі відсутні

У селі Роговичі Локачинської громади немає дороги з твердим покриттям. Єдина, якою користуються місцеві мешканці, ґрунтова – вся в ямах.

Про це розповів житель села Вадим Ткачук, пише Суспільне.

З його слів, по ній можна їздити лише в суху погоду. Додає: в дощ тут суцільне болото.

Чому на дорогу скаржаться люди

У Вадима Ткачука разом з дружиною Галиною – четверо дітей. Подружжя каже: завжди є потреба ходити до центру громади у магазин, перукарню, садок чи до лікаря. За будь-якої погоди та у будь-який час доби ідуть болотистим лугом понад кілометр.

“Періодично я прокошую ці стежки. Раз в місяць беру тримера і цілий день з тестем косимо”, – говорить чоловік.

Через погану дорогу не заїжджають у Роговичі рейсові автобуси, – говорить місцева жителька Людмила.

Місцева жителька Олена Новосад каже: дорога від Рогович до Локач, де розташована уся інфраструктура та куди місцеві їздять на роботу, це п’ять з половиною кілометрів.

“Чотири з них — ґрунтовка. До місцевої влади звертались неодноразово, – каже жінка, — але нічого не допомогли”.

У травні цього року поблизу свого подвір’я цегляними відходами з власного виробництва сама засипала дорогу, – каже Олена Новосад.

Чи ремонтуватимуть ґрунтову дорогу до Рогович

“У Роговичах – 73-и жителі, ремонтувати дорогу у селі з такою кількістю населення цього року не планують”, — каже заступник Локачинського селищного голови Тарас Хом’як.

З його слів, ґрунтову дорогу, про яку йдеться, не можна назвати єдиною, яка сполучає село з цивілізацією. Там є альтернативний маршрут по якому їздить шкільний автобус Заячиці – Твориничі – Козлів, там біло щебеневе покриття, яке час від часу грейдерується.

“Два тижні тому на в’їзді у село з боку села Марковичі, де були найглибші ями, підрядна організація, яка ремонтує дорогу у сусідній Затурцівській громаді, загатила залишками зрізаного асфальту 110 метрів шляху”, – сказав Тарас Хом’як.

Загальна протяжність усіх автомобільних доріг з різним покриттям у Локачинський громаді – 250 кілометрів, з них чотири кілометри 100 метрів – дорога з ґрунтовим покриттям.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

27 Квітня, Субота
26 Квітня, П’ятниця