<

У Волинській обласній лікарні випробовуватимуть препарат проти COVID-19

Цей запис опубліковано більш як рік тому
18:56 | 15.05.2020 / Новини / , , /
Перегляди
12
/ Коментарі відсутні

В українських лікарнях почнуть випробування ще одного препарату проти коронавірусу, серед яких – КП “Волинська обласна клінічна лікарня”.

Відповідний наказ з підписам міністра охорони здоров’я Максима Степанова опублікували на сайті МОЗ, – інформує ВолиньPost.

“Дозволити проведення клінічного випробування лікарського засобу, призначеного для здійснення заходів, спрямованих на запобігання виникненню та поширенню, локалізацію та ліквідацію коронавірусної хвороби (COVID-19), згідно з додатком”, – йдеться на сайті.

Так, мова йде про препарат «Амізон» виробництва АТ «Фармак Україна».

В додатку до наказу сказано, що дозволяється «багатоцентрове, подвійне-сліпе, рандомізоване, плацебо-контрольоване дослідження ефективності та безпеки препарату Амізон ® МАКС, капсули 0,5 г, виробництва АТ Фармак, в комбінації з базовою терапією, у пацієнтів із захворюванням на COVID-19 середнього ступеня тяжкості».

Випробування будуть проведені, зокрема, у відділенні пульмонології КНП «Волинська обласна клінічна лікарня».

Із наказом Міністерства охорони здоров’я України можна ознайомитися за цим посиланням.

25-го квітня БУГ повідомляв, що коронавірус виявили у 5 пацієнтів гематологічного відділення Волинської лікарні та 6 медиків.

27-го квітня у відділенні Волинської лікарні, де інфікувалась і мешканка Нововолинська, підтвердили 15 захворювань на коронавірус.

Через три дні стало відомо, що в 21 медпрацівника Волинської обласної клінічної лікарні виявили коронавірус.

Фото ілюстративне




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

26 Квітня, П’ятниця