<

У Польщі поліція розігнала протестувальників, які вимагали зняти обмеження з роботи бізнесу

Цей запис опубліковано більш як рік тому
17:24 | 17.05.2020 / Новини / /
Перегляди
5
/ Коментарі відсутні

У Варшаві поліція застосувала сльозогінний газ проти протестувальників, які 16-го травня вимагали від уряду дозволити підприємствам знову відкритися після карантину.

Про це повідомляє поліція Варшави.

Правоохоронці зазначили, що протест був незаконним через те, що у країні досі заборонені масові зібрання. Також у поліції заявили, що були випадки агресії до правоохоронців.

«Через напади на офіцерів ми використовували методи примусові методи, зокрема фізичну силу та сльозогінний газ», — пояснили у поліції.

Як пише Reuters, на протест у Старому місті Варшави зібралася сотня людей. Вони тримали написи «Хліб та робота» і «Все знов буде в порядку».

Очікується, що з понеділка, 18 травня, у Польщі почнуть діяти нові послаблення карантину. Зокрема дозволять працювати перукарнях та ресторанам.

Але протестувальники вважають, що потрібно зняти ще більше обмежень, щоб бізнес міг надалі існувати.

Член опозиційної партії «Громадянська коаліція» Яцек Бері заявив, що під час протесту його затримала поліція, а також вони застосували силу проти нього.

Водночас у поліції заявили, що не затримували нікого з державних посадовців. За їхніми словами, Яцек сам увійшов до авто правоохоронців та не хотів виходити.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

26 Квітня, П’ятниця