<

У Польщі на протестах знову з’явилися плакати з пропутінськими гаслами

13:16 | 25.02.2024 / Новини / , /
Перегляди
707
/ 1 коментар

На акції протесту польських фермерів у прикордонному селі Зосині, що в Люблінському воєводстві, 24-го лютого знову з’явились плакати з пропутінськими гаслами, від яких організатори відхрещуються.

Про це повідомила радіостанція RMF FM, пишуть Волинські новини.

Плакати суперечливого змісту з’явились під час візиту до Зосина міністра сільського господарства Польщі Чеслава Секєрського.

Їхній зміст збігався зі змістом гучного плакату з акції протесту в Гожичках у Сілезькому воєводстві, де було написано: «Путін, наведи лад із Україною, Брюсселем і нашими правителями».

Веслав Гринь, представник асоціації «Ошукане село», яка організовує протести фермерів, заявив RMF FM про непричетність до вивішування провокаційних плакатів.

«Приїжджають хлопці – я не знаю, з яких організацій, – які хочуть нашкодити фермерській громаді. Це не хтось із наших. Хтось приїжджає і хоче показати себе», – запевнив Гринь і додав, що фермери швидко зірвали плакати з провокаційними написами.

Зауважимо, фермеру, який у вівторок під час акції протесту вивісив плакат з гаслом «Путін, наведи лад із Україною, Брюсселем і нашими урядовцями», були пред’явлені офіційні звинувачення. Йому загрожує до п’яти років ув’язнення.

Як інформували, польська поліція почала попереднє розслідування за фактом висипання п’яти тонн української сої з вагона на під’їзну колію у гміні Дорогуськ Люблінського воєводства.

Також кілька днів тому польська поліція отримала повідомлення про те, що з поїзда, який також прибув з України і очікував митного оформлення на залізничній станції в гміні Дорогуськ, розлилася рапсова рідина.

Хелмська окружна прокуратура також розслідує факт висипання зерна з українських вантажівок перед переходом у Дорогуську 11 лютого.

Перший такий випадок із зерном стався з вантажівками, що мали везти збіжжя транзитом через Польщу, на КПП «Дорогуськ» на початку місяця. Тогочасні дії протестувальників розслідує прокуратура, а в уряді Польщі перепросили за цей випадок.




один коментар

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

27 Квітня, Субота
26 Квітня, П’ятниця