<

Десятки тисяч людей протестували в Угорщині проти Орбана

00:14 | 8.04.2024 / Новини / , /
Перегляди
73
/ Коментарі відсутні

«Орбан, пішов геть!»: тисячі протестувальників біля будівлі парламенту у Будапешті вимагали відставки угорського прем’єр-міністра.

Це вже друга масова акція проти уряду Орбана за останні кілька тижнів. Про це пише Європейська правда, посилаючись на Bloomberg.

Протести розпочалися після того, як колишній однопартієць Орбана Петер Мадьяр розповів про корупцію в уряді та оприлюднив аудіозапис, який це підтверджує.

Протест очолив юрист Петер Мадяр, раніше близький до уряду, але нещодавно він заснував політичний рух, що має на меті кинути виклик Орбану.

Протестувальники пройшли маршем до парламенту, деякі з них вигукували “Ми не боїмося” і “Орбан у відставку!”.

Багато хто був одягнений у червоно-біло-зелені національні кольори Угорщини або несли національний прапор.

“Ми не будемо нічиїми підлеглими у власній країні”, – заявив під час протесту Мадяр.

Мадяр став широко відомим у лютому, коли виступив із запальними коментарями про внутрішню роботу уряду. 

Він звинуватив Антала Рогана, міністра, який очолює офіс Орбана, у тому, що той керує централізованою пропагандистською машиною.

Мадяр також опублікував запис розмови зі своєю колишньою дружиною ексміністеркою юстицію Юдіт Варгою, на якому вона детально описала спробу старшого помічника глави кабінету Орбана втрутитися у справу про корупцію. Прокуратура зараз розслідує ці заяви.

Розслідування відбувається в політично чутливий для Орбана час напередодні виборів до Європейського парламенту в червні, а також “після педофільського скандалу”, який призвів до відставки двох його ключових політичних союзників – колишньої президентки Каталін Новак і Юдіт Варги.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

29 Квітня, Понеділок