<

Стерненко на Бандерштаті розповів, скільки заробляє, чи збирається у політику та аполітичність українців

Цей запис опубліковано більш як рік тому
19:20 | 18.08.2021 / Новини / , , /
Перегляди
868
/ коментарі 22

Третього дня фестивалю «Бандерштат» громадський активіст Сергій Стерненко зібрав аншлаг на гутірках. Він розповів, чи збирається у політику, скільки заробляє, власне ставлення до зміни міністра МВС, аполітичність українців та що з цим робити, і дав критерії визначення колаборантів.

Сергій Стерненко – блогер, громадський активіст з Одеси, на якого тричі скоювали замовні напади. До цього дня триває судова тяганина.

На гутірках він присвятив свій виступ своєму покійному другу художнику Олександру Ройтбурду. Мова пішла про 30-ту річницю Незалежності України: активіст зазначив, що нашій країні набагато більше років. Також згадав, що було з українською нацією, коли незалежності не було:

“Що було б з нами сьогодні, якби незалежності не існувало? Базових прав у нас би не було, нас могли б вбивати і вивозити до Сибіру, тримати у рабстві. Коли ми говоримо за незалежність, то думаємо, що це далося нам малою кров’ю, але це не так.

Мільйони українців виборювали її власними життями: під час Голодоморів, шістдесятники… Росія веде новітню війну проти України, і щоб лишатися незалежними, необхідно цінувати наші громадянські права і свободи та користуватися ними”.

Сергій Стерненко розповів, що в нього питають “різні таваріщі” хто ж його фінансує. Він всім відповідає однаково:

“Ця інформація цілком відкрита. Це приблизно 1000 людей, скидають мені від 1 до 100 доларів на моєму патреоні, їхні прізвища також можна подивитися. Зараз на патреоні приблизно 4000 доларів. Щодо ютубу, то там все набагато складніше. На багатьох відео сервіс знімає монетизацію за дискримінаційні вислови типу “вата”. Від ютубу я маю приблизно від 1500 до 4000 тисяч гривень”, – зізнався громадський активіст.

На запитання гостей, чи збирається йти в політику, він відповів:

“Не знаю, за що ви мене так не любите… Певною мірою, я вже в політиці, бо так чи інакше впливаю на політичні процеси з вашою підтримкою. Якщо дивитися на це вужче, то я не хочу зараз туди йти. По перше, у мене є судимість і суди досі тривають. По друге, я занадто молодий, недосвідчений, не маю відповідних навичок”.

Стерненко переконаний – те, що Аваков пішов з посади міністра МВС, однозначно добре, ніж погано.

“Не може бути один міністр протягом 7-ми років при 4-х різних урядах. Якщо зміна влади не відбуватиметься, є загроза узурпації влади, тим паче, на такій посаді. Він згуртував навколо себе надзвичайний силовий ресурс і як кажуть “державу в державі”. Щодо мінусів цього – гірше може бути завжди.

Якщо новий міністр почне “чудити”, є ми з вами, аби йому протистояти. Важливо приходити на протести і тримати владу в тонусі та рамках, інакше країна без цього перетворюється в диктатуру. Це вони повинні служити народу, а не ми їм”, – зауважив хлопець.

Щодо людей, які є аполітичними, активіст переконаний – з ними потрібно говорити, переконувати їх, наводити влучні приклади результатів громадської діяльності:

“Під час виборів штаби політсил ділять виборців на три категорії: ті, хто за кандидата, ті, хто проти і ті, хто не визначився. І, відповідно, їхня робота направлена на тих, хто не визначився. Переконувати тих, хто проти, і тих, хто за – немає сенсу. Мені здається, це найбільш влучний приклад. Людям потрібно показувати і розказувати, що участь в житті країни може принести їй користь.

Якщо такої зацікавленості немає, переконати таких людей практично неможливо. Байдужих завжди буде більше, але це не означає, що не потрібно боротися за них. Я часто зустрічав коментарі людей, які дивилися Шарія, але з часом побачили там обман і почали дивитися мої відео. Чесно кажучи, коли я починав вести блог, я саме цю категорію людей вважав такими, яких переконати неможливо.”

Він зазначає, немає в цьому світі нічого, що було б поза політикою:

“Навіть якщо жити в лісі, то це можливо до того часу, поки не прийде туди роботяга з бензопилою рубати дерева. Політика – це мистецтво управління людьми, державами, суспільством. Якщо хтось хоче бути лідером в суспільстві – це вже означає займатися політикою. Музика та кіберспорт не може бути поза політикою, коли держава-агресор виступаючи без прапора на Олімпійських іграх перетворює кожну перемогу на інструмент маніпуляції, що начебто Росія сильніша за інших.

Олімпійські ігри в Сочі вдало використано Путіним напередодні захоплення Криму. Поза політикою – це дуже зручна фраза. Ті, хто її вживають, хочуть сказати, що їм плювати на те, що буде з майбутнім України. Можливо, на це впливає їхня необізнаність”.

Стерненко впевнений, суспільство орієнтується на те, що робить держава.

“Якщо державі в особі президента не суттєво, як саме називається вулиця чи кому поставлений пам’ятник, то і більшості людей також. Варто протистояти російській пропаганді в усіх сферах. Також варто пам’ятати – є люди, які не змінюються. Ми ніколи не зробимо суспільство повністю пасіонарним, але для виховання нового покоління відповідальними громадянами потрібно працювати над цим вже зараз, кожен в силу своїх можливостей, оскільки держава цим не займається.”

Також блогер відповів на питання, що його часто звинувачують в наркоторгівлі і як він з цим бореться:

“Якщо людина хоче в щось вірити, то їй не можна заборонити, особливо якщо ця віра не ґрунтується на фактах. Я намагався зрозуміти логіку росіян, які вірять у те, що в нас їдять дітей, ставлять пам’ятники Гітлеру, заганятимуть росіян у концтабори… Якщо людина готова до раціональних дискусій, то можна щось пояснити. Але в зворотному випадку… Я просто сміюсь. Коли мене в цьому звинувачує Ілля Кива, то я сміючись, кажу, що кокаїн йому більше не продам”.

Стерненко дав відповідь і на таке питання бандерштатівців: “Якби Ви були президентом, то що б Ви особисто робили, аби закінчити війну з Росією?”:

“Насамперед, варто оцінити нашого ворога. В нас сильний ворог, має багато зброї, велику армію. Він схиблений і схожий на мавпу з гранатою, але вона дуже небезпечна. Необхідно оцінити ресурси обох сторін, моделювати можливу поведінку ворога. Закінчити війну потрібно тільки перемогою. Потрібно, щоб країна була готова, аби була згуртована сильна політична нація за незалежність і відновлення територіальної цілісності.

Важливо запровадити візовий режим з РФ, закрити можливості для гастролей, заборонити аудіо та відео продукти російського виробництва. Ще важливіше – почати розбудову сильної армії за стандартами НАТО, боротися проти тих, хто допомагає агресору в тилу. Якби держава так була настроєна, то б ОПЗЖ не сиділа у Верховній Раді, а просто сиділа”.

Окрім цього, Сергій Стерненко дав пояснення терміну “колаборанти”, що часто вживає у своїх відео. На його думку, колаборантом є та людина, яка співпрацює з окупаційною адміністрацією, РФ, яка так чи інакше сприяє діяльності ворога, яка розповідає, що у нас немає війни. Ці характеристики можуть бути різноманітними, адже війна гібридна, каже Стерненко, і часто буває, що звичайна неосвічена людина просто відпрацьовує російські методички, поширюючи тезу, що основним ворогом не є Росія.

Нагадаємо, в квітні Стерненка засудили на один рік умовно: апеляційний суд змінив рішення.

В лютому його звинуватили у викраденні ексдепутата: активіста Стерненка засудили до 7 років ув’язнення.

Того ж дня по всій Україні відбулися акції протесту на підтримку Стерненка: у Києві між поліцією та мітингувальниками сталися сутички, були постраждалі.

15-го червня 2020-го року Шевченківський суд поновив обрання запобіжного заходу Стерненку: Служба безпеки України оголосила активісту підозру в умисному вбивстві свого нападника. У «вбивстві» Стерненка звинувачували, зокрема, політики часів Віктора Януковича Андрій Портнов та Олена Лукаш, народні депутати від «Опозиційної платформи – За життя» Ілля Кива та Вадим Рабінович, від «Слуги народу» – Максим Бужанський та Олександр Дубінський.

Того ж дня на акції у підтримку Стерненка поліція побила та затримала активістів: причетних правоохоронців відсторонили.

16-го червня 2020-го року Стерненка відправили під цілодобовий домашній арешт у військовій частині: 16 червня суд змінив адресу.




коментарів: 22
  1. Цікаво, а скільки мешканців Новіку побувало у Сібіру ? Половина набереться ? Ну хоча б з тих, кому за 60 ?

  2. Коротше, війна до пермоги , а на закон йому плювати. Ну шо, на горизонті новий лідер, хе-хе…

  3. Хай збирає однодумців—і вперед до самої перемоги. Ніхто не заважає. В нас демократія.

  4. А де ваш “змій ” якби ще він вклинився ,то вся україноненавсисницька четвірка була б в комплекті ,а куратор в вас не Ківа з Рабіновичем?

    • ну шо, мотлох, війна до перемоги ? а насправді буде війна до останнього українця ! і не думай, шо ти влізеш в останній літак, хе-хе… отака твоя любоф до українців…

  5. а розкажи нам, мотлох, шо таке про-українська позиція ? це коли за війну до перемоги, за зубожіння населення, знищення промисловості, але неодмінно під волання “СУ-ГС” і “Понад усе” ? Так по твоему ?

  6. А по твоєму на коліна стати перед ворогом ,чи як ,а про зубожіння спитай в комуністів і їх нащадків ,які розграбували державу в дев’яностих .

    • ну да, можна ще в комсомольця спитати, а можна в ваших керманичів, які всі з комуністів вийшли, мабудь з тої их частини, що відброси, бо якись комуняки побудували четверту економіку еуропи, а якись зробили з неи зімбабву. Кравчук, Кучма, пеця, фаріон и інши зірки сучасної самостійної України… Спитай, в чому справа ?

  7. якби вистачило розуму в 2014 признати референдум в криму, було б як і зараз, “Крим їх”, але “Донбас наш”, не було б СП-2, був би газ значно дешевше, була б торговля не як з еуропою, не було б загиблих на Донбасі і слідуючою зимою ніхто б не вмер від морозів… Ще краще було обійтись без майдану, але шо маемо, те маемо…

    • “Аналітик” опозиції у нас давно вже немає,тільки бізнес,а ти як лох ведешся.

      • Стьопа, дякую, ти мудрий чолов’яга!
        Бо, якшо чесно, мотлох вже почав піднадоїдати своєю передбачуванністю дій.
        Здоров’я всім!
        мотлох, тобі тоже :)

    • Вже не один активіст відповідав перед судом,за той “рускій мір”,і починають там говорити зовсім інше,що то Пушкін,Лєрмонтов…

    • пан Анатоль, якої Данило національності?
      Розкажіть йому історію походження слова “почитав”

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

26 Квітня, П’ятниця
25 Квітня, Четвер