<

Стерненка засудили на один рік умовно: апеляційний суд змінив рішення

Цей запис опубліковано більш як рік тому
17:27 | 31.05.2021 / Новини / /
Перегляди
191
/ коментарі 3

Одеський апеляційний суд частково скасував вирок одеському активісту Сергію Стерненку у справі щодо викрадення проросійського політика у квітні 2015 року. Проте присудив йому три роки позбавлення волі із заміною на 1 рік умовно.

Тобто він може відбути це покарання без перебування за ґратами, але буде змушений регулярно з’являтись до уповноваженого органу. Про це заявили судді під час засідання та повідомив сам Сергій Стерненко на своїй сторінці у фейсбуці, – передає ВВС Україна.

При цьому суд виправдав Стерненка за найсуворішим обвинуваченням у розбійному нападі з метою заволодіння майном (стаття 187 ККУ). За обвинуваченням у викраденні й нанесенні тілесних ушкоджень (246 стаття ККУ) – суттєво полегшив обвинувачення й не застосував покарання.

Суд також частково визнав Стерненка винуватим за обвинуваченням у незаконному поводженню зі зброєю (263 стаття ККУ). Саме за цією статтею йому залишили покарання.

“Дають три роки позбавлення волі із заміною на 1 рік умовно. По факту – це судимість за 1 патрон”, – заявив Стерненко. Він вийде на свободу з-під домашнього арешту.

Це рішення ще може бути оскаржене та скасоване Верховним Судом.

Сергій Стерненко – популярний український блогер, який критикує владу і в Одесі відомий протидією проросійським рухам. Багато його прихильників розглядали суд проти нього як свідчення цілеспрямованої політики влади на “зачистку” активістського середовища.

Він є фігурантом ще кількох кримінальних справ, розгляд яких досі не завершили. Найбільш резонансна з них – справа про вбивство 28-річного Івана Кузнєцова, якому Стерненко завдав ножове поранення; активіст вважає свої дії самозахистом.

Активісти, які часто протестують біля Офісу президента через справу Стерненка, зауважували, що судовим напрямком в Офісі президента займається Олег Татаров, який працював у МВС у часи Євромайдану й жорстко критикував його учасників. Стерненко є одним з найвідоміших учасників подій тих років в Одесі.

Сам президент неодноразово казав, що не впливає на суди.

Довідково:

Сергію Стерненкові 26 років, він юрист за освітою.

У 18 років став одним з лідерів одеського Євромайдану і місцевого “Правого сектору”, активний учасник подій 2014 року в Одесі.

Проти Стерненка відкриті ще кілька справ: зокрема, його звинувачують у перевищенні меж самооборони, яке завершилося смертю людини.

У травні 2018 року на Стерненка стався напад (вже третій) біля його дому в Одесі – він зміг відбитися й завдав ножових поранень одному з нападників Івану Кузнєцову, від яких той помер.

Сергій Стерненко наполягає, що рятував власне життя й не хотів нікого вбивати, а лише зупинити тих, хто напав на нього.




коментарів: 3

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

1 Травня, Середа