<

Засідання адмінкомісії у Нововолинську: штрафування героя Майдану та незаконно побудований курник

Цей запис опубліковано більш як рік тому
14:57 | 27.05.2016 / Нововолинськ / , /
Перегляди
6
/ коментарів 6

26-го травня у міській раді міста Нововолинська відбулося засідання адміністративної комісії. Було розглянуто 4 адміністративні протоколи.

За результатами їх розгляду винесені постанови про адміністративне стягнення відповідно до статей кодексу України «Про адміністративні правопорушення» , а саме:

02.05.16 Віталій Г. 1994 р. н. здійснив правопорушення за статтею 183 ( Завідомо неправдивий виклик поліції ), який тягне за собою накладення штрафу від трьох до семи неоподатковуваних мінімумів доходів громадян. До адміністративної відповідальності притягувався неодноразово, спиртним зловживає.

IMG_1390

Тарасенко Віктор Іванович виявив лояльність повідомивши, що вони разом були на «Революції гідності» і хлопець має заслуги перед «Майданом». Комісія погодилася із колегою, тому хлопець повинен заплатити мінімальний штраф 51 грн.

08.05.16 Вищезгаданий Віталій Г. 1994 р. н. знову здійснив неправдивий виклик поліції. Тому комісія прийняла рішення про сплату громадянином 68 гривень ( чотири оподаткованих мінімума).

Також надійшли скарги на Антоніну А. 1953 р. н., мешканці будинку 28, по вулиці Ковпака.

Громадянка на прилеглій прибудинковій території самовільно, на відстані 2 метри від будинку, встановила огороджений курник для утримання курей, чим порушила пункт 12. 27 «Правила благоустрою території міста», вчинила правопорушення, за статтею 152 (ЖКУ) «Порядок проведення переобладнання і перепланування жилого будинку (квартири), що належить громадянинові».

Сусіди написали скаргу про те, що мешканка їхнього будинку зробила склад, виносить гній, солому та дрова в цей курник. Коли пригріває сонце, неможливо відкрити вікна.

Антоніна А. з’явилася на засідання комісії. Громадянка не усвідомлювала, чому на неї написали заяву сусіди, так, як за її словами, саме вони допомагали в обладнанні курника. Антоніна А. стверджує, що дане звернення не відповідає дійсності, так як курей в неї немає вже півроку. Переконувала комісію в тому, що ніяких документів вона не підписувала і даний курник це «будочка», де відпочивають люди.

Громадянка сперечалась із комісією і категорично відмовилась сплачувати стягнення. Антоніна А. заявила: «Люди добрі, справа не в тому скільки платити, а в справедливості. Курей вже давно немає, запаху немає. Це не курник, тому ніяких грошей платити не буду. Курей там ніколи не було, вони були на території». Слова громадянки не співпадали з реальністю. Комісія тричі переконувала правопорушницю, що вона не має права будувати будь-що на прибудинковій території, з чим вона абсолютно не погоджувалась.

IMG_1398

Ольга Олександрівна Лакиш дала свій коментар: «Наші міста стали і свинарниками, і курятниками, і городами. В нас біля будинків комунальної власності не можна збудувати дитячий майданчик, бо там немає місця. Для цього є дачі». На що громадянка Антоніна А. заявила, що обов’язково готуватиме позов до суду, бо триста гривень це не іграшки.

13.05.2016 р. Лідія Я. 1940 р.н. здійснила неправдивий виклик соціальних служб, а саме представників поліції, вчинила правопорушення, передбачене статтею 183 ( Завідомо неправдивий виклик поліції ). Зателефонувавши до поліцейського відділку, громадянка повідомила, що її внучка виганяє батька з хати, проте, її син, ( за її словами «потерпілий» ) Валерій Я. 1967 р. н. вперше чув про вчинок своєї матері, а його дочка Ірина Я. 1989 р. н. заявила, що між батьком і бабусею конфлікту не виникало, а бабуся постійно, без причини, викликає поліцію. Як виявилось, бабуся іноді зловживає спиртними напоями. Комісія лояльно поставилась до бабусі і запропонувала сплатити штраф у розмірі 51 грн.




коментарів: 6
    • Він як Павло Зібров – може бути навіть директором польських Колеї Паньствових.

    • Він як Павло Зібров – може бути навіть директором польських Колеї Паньствових.

  1. Герой чи херой майдану перейшов усякі рамки – вимагання допомоги, жебрацтво, виклики поліції, що ж далі? На таку поведінку має бути адекватна реакція – лікування, виховання, працевлаштування. Шановна переатестована поліція, візьміться за цю справу не формально, а нормально, на контроль хай поставлять дільничні, при потребі примусове лікування. Шановні працівники центру соціальних служб для молоді, херой майдану це і ваш клієнт. Шановні земляки, ми усі маємо не потурати і шкодувати, а бути об”єктивно вимогливими до таких осіб.

  2. А той *курятничок*, навпроти міськвиконкому, який колись *Морозивом* називався *виріс* на законних підставах?

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

26 Квітня, П’ятниця