<

Через зменшення кількості учнів у двох навчальних закладах Іваничівської громади закриють класи

Цей запис опубліковано більш як рік тому
19:24 | 30.09.2022 / Іваничі / , , /
Перегляди
1662
/ Коментарі відсутні

В школах Іваничівської громади зменшується кількість учнів. У деяких з них цьогоріч немає перших класів. А Менчичівську початкову школу, ймовірно, взагалі доведеться закрити.

Про це розповіла начальниця відділу освіти Алла Наумук під час чергового засідання виконавчого комітету селищної ради 28-го вересня.

За її словами, станом на 28-ме вересня в школах громади нараховується 1090 учнів. З них: в Іваничівському ліцеї №1 – 619 учнів, ліцей №2 – 176 учнів, Мишівському ліцеї – 152, Соснинському – 83. Ще 60 дітей навчаються у початкових школах. В Древинівській – 31, Іванівській – 16 та Менчичівській – 13.

Алла Наумук зазначила, що цьогоріч кількість школярів зменшилась. Така тенденція прогнозується і на наступні роки. Найгірша ситуація, за її словами, в Менчичівській початковій школі, адже там не має першого класу. І наступного року його, ймовірно, теж не буде.

«Минулого року усього в нас був 1131 учень, а зараз 1090. Вперше за останні 10 років в Іваничівському ліцеї №1 набрали лише два перші класи. Це 46 учнів. Переважно було 60 чи більше школярів. Іваничівський ліцей №2 має 19 учнів в першому класі, Мишівський ліцей – 17, Соснинський – 5. Древинівську школу врятувала дистанційна форма навчання, бо є такі учні, які зараз перебувають закордоном, але навчатись захотіли в нас. І там мало бути 4 учні, але є 6.

А в перших класах Іванівської та Менчичівської початкових школах не має жодної дитини. А відтак і перших класів теж нема. Зараз там є 13 учнів, але, коли випустимо з 4 класу 5 дітей, то там лишається лише 8 учнів. Тоді школа, як самостійна юридична особа не зможе існувати. Але можливо будуть переселенці і дітки додадуться», – наголосила головна освітянка громади.

Вона пояснила, що кількість школярів зменшується через погану народжуваність. До того ж в країні триває війна і діти можуть, як прибувати в громаду з інших, більш небезпечних регіонів, так і виїжджати. Так закордоном наразі знаходяться 40 учнів з Іваничівської громади, однак усі вони продовжують навчатися в місцевих навчальних закладах. Відвідують школи громади і 14 дітей з сімей переселенців.

Саме через зменшення кількості учнів у двох навчальних закладах тимчасово закриють класи. Йдеться про третій клас Менчичівської початкової школи та дев’ятий клас Соснинського ліцею імені С. Байдовського. Адже там навчається лише по троє дітей, а потрібно не менше п’яти. Школярів з цих класів переведуть на індивідуальну форму навчання. Це рішення члени виконкому підтримали одноголосно.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

27 Квітня, Субота
26 Квітня, П’ятниця