<

Вимоги страйкуючих шахтарів є справедливими – Ігор Гузь

Цей запис опубліковано більш як рік тому
16:49 | 8.05.2015 / Нововолинськ / , , /
Перегляди
0
/ Коментарі відсутні

Всі вимоги волинських страйкуючих шахтарів заслуговують підтримки, однак, нардеп вважає, що перекривати дороги під час війни — це не найкраще рішення.

Про це заявив депутат Верховної Ради від фракції «Народний фронт» Ігор Гузь, який представляє округ №19 (м. Нововолинськ), передає РБК-Україна.

«Але гірники протестують лояльно, час від часу пропускають автомобілі, яким терміново потрібно проїхати. За моїми спостереженнями, це скоріше попереджувальна акція протесту. Але іншого способу звернути увагу влади на свої проблеми і добитися виплати боргів у волинських шахтарів немає», — заявив депутат журналістам, коментуючи ситуацію з перекриттям дороги між Волинською та Львівською областями гірниками шахти №10 «Нововолинська».

Гузь вважає, що до відновлення шахтарських протестів 7 травня у Волинській області призвела бездіяльність міністра енергетики та вугільної промисловості Володимира Демчишина. «Міністр Демчишин обіцяв, що титульний аркуш (платіжної документації, — ред.) буде підписаний, і кошти (для виплати боргів шахтарям, — ред.) почнуть надходити з 1 травня. Станом на 7 травня руху коштів навіть не спостерігається», — зазначив нардеп.

Гузь нагадав, що Верховна Рада ще в березні прийняла рішення про виділення 200 млн грн на добудову шахти №10 «Нововолинська». За його словами, щоб дізнатися, в чому проблема і чому кошти досі не надійшли, депутат зв’язувався із заступником міністра фінансів Ігорем Уманським, доповідав про ситуацію керівнику профільного Комітету з питань паливно-енергетичного комплексу, атомної політики та ядерної безпеки ВР Миколі Мартиненку. «Але поки безрезультатно. З початку сесійного тижня (12 травня, — ред.) буду піднімати це питання на пленарному засіданні Верховної Ради. Я вважаю, що ця ситуація повністю на совісті Володимира Демчишина«, — підкреслив нардеп.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

26 Квітня, П’ятниця
25 Квітня, Четвер