<

Володимир Гунчик зустрівся з представниками шахтарського колективу Нововолинська

Цей запис опубліковано більш як рік тому
17:21 | 8.04.2015 / Нововолинськ / , /
Перегляди
1
/ Коментарі відсутні

Учора голова облдержадміністрації Володимир Гунчик зустрівся з представниками шахтарського колективу Нововолинська.

Гірники звернулися до керівника найвищої виконавчої гілки влади в області з проханням продовжувати відстоювати їхні інтереси щодо погашення заборгованості з заробітної плати за лютий та березень цього року, – повідомляє прес-служба Волинської ОДА.

А позаяк перспективи розвитку волинської вугільної галузі залежать від добудови та запуску в експлуатацію шахти № 10 «Нововолинської», то особливу увагу гірники зосередили на відповідному питанні, зокрема говорили про необхідність прискорення фінансування. Тож представники від шахтарських колективів прохали голову облдержадміністрації звернутися до Міністерства енергетики та вугільної промисловості України з пропозицією призупинити процедуру закриття шахт № 1 та 9 до остаточного затвердження програми розвитку вугільної галузі Волині.

Зачепили й суто робочі моменти: гірники повідомили, що мають проблеми з відвантаженням видобутого вугілля, із забезпеченням кріпильними матеріалами, прохали сприяння й щодо вирішення інших виробничо-технічних питань. У результаті голова облдержадміністрації та шахтарі узгодили план подальших дій: Володимир Гунчик про наявність згаданих проблем поінформує профільне міністерство, перебуваючи з робочим відрядженням у Києві.

Окрім того, нововолинські гірники повідомили голові облдержадміністрації, що 20 квітня відбудеться загальний з’їзд шахтарів, до роботи котрого долучиться й волинська делегація.

Варто зауважити, що активна позиція шахтарів заслуговує на повагу. Та й консолідація зусиль представників колективів гірників та виконавчої влади області, зокрема голови облдержадміністрації, щодо вирішення актуальних для галузі питань дає результат. Нагадаємо, нещодавно саме завдяки втручанню Володимира Гунчика шахтарі оперативно отримали заробітну платню. Нині ж гірники можуть тішитися ще однією гарною новиною: Верховна Рада України прийняла Закон «Про внесення змін до додатка № 3 до Закону України «Про Державний бюджет України на 2015 рік» щодо державної підтримки вугільної галузі». Відтак, ухваливши відповідний закон, який передбачає своєчасну й стовідсоткову виплату зарплати працівникам державних вуглевидобувних підприємств та створення безпечних умов праці, держава спрямувала на зарплати гірникам близько 400 мільйонів гривень.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

26 Квітня, П’ятниця