<

“У 2018 році особливу увагу приділимо Нововолинську та Володимиру-Волинському”, – прес-конференція Ігоря Гузя

Цей запис опубліковано більш як рік тому
12:32 | 28.04.2018 / Нововолинськ / /
Перегляди
0
/ Коментарі відсутні

Про дороги, автомобілі на іноземній реєстрації, подальшу децентралізацію та створення єдиної помісної української церкви, про долю нововолинських шахт та іваничівської лікарні, про облаштування садочків та спортивних майданчиків, про співпрацю з мером Нововолинська і новим губернатором Волині та ряд інших питань підняли 26-го квітня на прес-конференції народного депутата Ігоря Гузя.

Обранець звітував про роботу в окрузі та парламенті за січень-квітень 2018 року та розповів про майбутні плани. Зокрема, Ігор Гузь озвучив, що у цьому році округ буде задучено до 30-ти мільйонів із державного бюджету. Надходження першого траншу очікується наприкінці травня – майже 6 мільйонів гривень. Особливу увагу приділять двом містам – Володимиру-Волинському та Нововолинську.

“По Нововолинську зараз відбувається пожвавлення співпраці та плануємо залучати державні кошти на потреби міста. “Скресла крига” між міською владою і будемо завершувати вже почате. У садочках міста замінимо усі дерев’яні  вікна на пластикові. Сума, яка виділяється на ці потреби – 1,5 мільйона гривень. Торік спрямували майже 1,6. У ДНЗ №9 є басейн, хочемо його реставрувати, як зробили у Володимирі-Волинському. Щоб мали змогу його відвідувати усі бажаючі”, – розповів Гузь.

Нардеп також зазначив, що у Нововолинську спільно з фондом “Тільки разом” впроваджуватимуть програму “Чистий двір” і почнуть наводити лад на території будинків, переважно, де створено ОСББ.

У Володимир-Волинському районі серед планів – облаштування майданчика в місті зі штучним покриттям біля ЗОШ №3, утеплення дитячого садка №7, облагородження Зарічанського парку, облаштування волів городища у Володимирі-Волинському та реставрація дзотів на території Устилузької ОТГ.

Також обранець ініціює завершення будівництва полігону відходів у Нововолинську та Володимирі-Волинському. В міністерство екології та природних ресурсів подали заявки на виділення більше 10-ти мільйонів гривень на ці потреби.

Гузь озвучив і свою позицію щодо долі нововолинських шахт:

“Зараз все перебуває у завислому стані. Новий губернатор Олександр Савченко зацікавився проблемою, та у профільного міністра Ігоря Насалика не має позиції збереження копалень. А шахти повинні існувати. Якби на 10-ту виділили близько 800 мільйонів, то її можна було б добудувати за два роки”.

Парламентар поділився із журналістами своїми відносинами із новим головою Волинської облдержадміністрації. Зазначив, що з попереднім – Володимиром Гунчиком не було ніякої взаємної роботи.

“Три роки не був у кабінеті голови. Із Савченком ми домовилися про співпрацю”, – зуважив Гузь.

Говорили на зустрічі і про Іваничівську лікарню. Проблема в тому, що там велике приміщення. Попередній  губернатор висловлювався, що з неї потрібно зробити музей, тепер же новий голова облдержадміністрації пропонує влаштувати там готель. Парламентар зазначив, що не потрібно вішати “ярлики”, а реально вирішувати ситуацію.

” Так, не секрет, що жителі Іваничівського району хочуть лікуватися у Нововолинську і вони мають на це право. А у Іваничівській лікарні можна облаштувати, для прикладу – реабілітаційний центр. На це можна просити кошти в уряду. Так і лікарня буде працювати і не буде пустувати частина приміщення”, – зазначив нардеп.

Торкнулися також питання ремонту доріг. Цьогоріч завершать роботи на трасі Луцьк – Володимир-Волинський. В певних ділянках потрібно покласти шар асфальту, облаштувати зупинки та зробити освітлення. За кошти польського кредиту розпочнуть ремонт дороги Володимир-Волинський – Устилуг. Як зазначив обранець, “заслугами” Гунчика є те, що зі 100 мільйонів євро лише чотири йде на ремонт траси у Волинській області, а все інше пішло на Львівську. Окрім того, також мають відремонтувати 18 км дороги Володимир-Волинський – Нововолинськ.

Нардеп повідомив і про завершення децентралізації і створення ОТГ в окрузі. Серед 67 сільських рад об’єдналося уже 64. Залишилася лише Грядівська, яка ймовірно відійде до Нововолинська, Луковичівська та Згоранська сільради.

Поряд із місцевими проблемами на прес-конференції обговорювали і загальнодержавні. Серед них про автомобілі на іноземній реєстрації, створення єдиної української помісної церкви, подальшу децентралізацію в країні.

Відеозапис трансляції прес-конференції Нововолинського інформаційного порталу.

https://www.facebook.com/Novovolinsk/videos/1756281694438322/




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

26 Квітня, П’ятниця