<

Вільні люди мають право на зброю: нардеп Ігор Гузь виступив за повноцінну легалізацію вогнепальної зброї для цивільних

20:31 | 23.01.2024 / Новини / , /
Перегляди
359
/ коментарі 3

Народний депутат Ігор Гузь виступив за повноцінну легалізацію вогнепальної зброї для цивільних. Він вважає, що кожен громадянин України має мати можливість себе захистити.

Про це йдеться на фейсбук-сторінці нардепа.

Законопроєкт «Про право на цивільну вогнепальну зброю» має незабаром розглядатися у парламенті у другому читанні. В першому – його ухвалили за день до початку війни – 23 лютого 2022 року. Він містив чимало обмежень. Наприклад, під час воєнного стану забороняв носіння цивільної вогнепальної зброї за межами місця зберігання усім, крім військових і силовиків.

До другого читання було подано низку правок. Вони, на мою думку, є неприйнятними, особливо зараз, коли в країні війна.

Зокрема, категорично не згоден з наступними правками, які хочуть закласти в основу майбутнього закону:

  • можливість отримати вогнепальну зброю легально тільки після 5 років по завершенні воєнного стану і тільки після досягнення 30-річного віку;
  • пропонують майбутнім законним власникам короткоствольної зброї носити її лише вдома, за місцем зберігання або під час занять із стрільби.
  • за носіння власної зареєстрованої зброї пропонується запровадити кримінальну відповідальність у вигляді позбавлення волі до трьох років.

“Для мене основоположним є гасло: “Вільні люди мають право на зброю”. І головне в цій дискусії про зброю – це можливість громадянину захистити себе та свою сім’ю. Тому я виступаю за ліберальний підхід в цьому питанні – дати можливість всім, хто хоче, вільно володіти вогнепальною зброєю.

Адже, фактично, 24 лютого 2022 року Україну врятували, в тому числі, десятки тисяч добровольців, які мали зброю. Впевнений, що в такому вигляді, як він є зараз, законопроект сприятиме розвитку чорного ринку зброї в Україні. Такий закон не захистить громадян, які хочуть мати легальний засіб захисту для себе і сім’ї”, – йдеться у дописі.




коментарів: 3
  1. Ключове слово: ВІЛЬНІ ЛЮДИ. Хто в нас вільний? Депутати, мєнти, судді з прокурорами. Їм можна, всім решті – зась. Раби.
    “Бог створив людей, президент Лінкольн дав їм свободу, а полковник Кольт зробив їх рівними.”

    • Як тобі так зручно бути рабом то будь. А ми воюємо за волю. Ти певно ж не воюєш і підеш воювати тіки після синків депутатів і мєнтів ?

      • У городі бузина, а в Києві дядько. Уважніше почитай мій допис.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

27 Квітня, Субота
26 Квітня, П’ятниця